Kišas – tai prancūziškas (pranc. quiche) nesaldus pyragas su trapios tešlos pagrindu, kurio vidus užpildytas mėsos, žuvies ar daržovių variacija, viską surišant kiaušinio plakiniu. Jo išradimas priskiriamas Lotaringijos gyventojams ir siekia XVI a. pradžią.
Kišo išradimas priskiriamas Lotaringijos gyventojams ir siekia XVI a. pradžią. Kišą galima valgyti tiek karštą, tiek ir šaltą. Puikiai tiks pusryčiams, pietums ar vakarienei. Šis pyragas yra lengvai transportuojamas, tad labai tinkamas iškyloms, kelionėms ar užkandžių dėžutėms. O man labiausiai patinka, kad jį galima pasigaminti iš anksto ir netgi užšaldyti. Kišas yra vienas iš mėgstamiausių mano šaldiklyje budinčių paruoštukų.
Mūsų šeimoje kišas yra labai mėgstamas patiekalas. Tik mes jį vadinam paprasčiau, tiesiog pyragu.
Vaikų mėgstamiausias yra kišas su lašiša. Mano – kišas su burokėliais ir ožkų sūriu. Vyras nuolatos prašo pagaminti kišą su špinatais ir feta. O kai daržas lūžta nuo cukinijų derliaus, su dukrom pasineriam į cukinijų suktinukų sukimo meditaciją, nes cukinijų kišas yra tikras rudens hitas.
DĖMESIO!!! Jei kišą šaldysite stikliniame inde, kepant reiktų dėti į neįkaitintą orkaitę, kad neskiltų indas dėl temperatūros staigaus pokyčio ir kepti maždaug 10 min ilgiau.
Daugiau patarimų kaip teisingai užšaldyti kišą rasite čia.
Jums taip pat gali patikti: