Karamelinis tinginys su džiovintomos vyšniomis – arba subalansuoto skonio netyčiukas.
Kodėl netyčiukas? Nes nušvitus pirmai pavasarinei saulutei mano maištaujanti liaudis sugalvojo, kad nori iškylauti, o iškylai būtinai reikėjo karamelinio tinginio. Tiesą sakant neesu aš didelė karamelės mėgėja, tad ieškojau spintelėse kažko švelniai rūgštaus, kaip atsvaros saldumui. Ir radau – vyšnias. Skonis viršijo lūkesčius! Labai rekomenduoju tiems, kas mėgstą rugštelės poskonius.
Naudojau vanilinius pusrytainius „Gaidelis klasika”, nes jų sudėtis ir skonis labai turtingi – net iš 7 skirtingų grūdų miltų! Taip, taip jų sudėtyje ne vien kvietiniai miltai, bet ir speltos, grikių, rugių, avižų, ryžių ir miežių miltai. Ir tai yra puikus skaidulų, mineralų ir vitaminų šaltinis.
Karamelinis tinginys su džiovintomis vyšniomis
Reikės
- 400 g karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno (indelis)
- 180 g sviesto
- 3 pakeliai pusrytainių "Gaidelis"
- 100 g džiovintų vyšnių
- ¼ šaukštelio druskos
Gaminimas
- Sausainius sutrupinkite nedideliais gabalėliais ir sumaišykite su vyšniomis.
- Puode ištirpinkite sviestą ir po truputį įmaišykite karamelę. Kai masė pradės tirštėti nukelkite nuo kaitros, įberkite druską ir užpilkite sausainius.
- Ant maistinės plėvelės formuokit ritinį. Suvyniokite ir palikite bent keletui valandų, geriausia per naktį, šaldytuve.
- Skanaus!