Jeigu nemėgstat kakavos ar šokolado, tuomet galbūt esat karamelės fanas. Rafinuoto skonio prancūziška karamelė „dolcer lecher“ suteiks prabangų skonį net ir pačiam paprasčiausiam tinginiui.
Ingredientai:
- 300g karamelės „Dulce de Leche“
- 100g sviesto
- 300g kvadratinių vanilinių sausainių
- 80g anakardžių (ar kitų mėgstamų) riešutų
- ¼ šaukštelio druskos
Jums taip pat gali patikti:
Sausainius sutrupinkite nedideliais gabalėliais ir sumaišykite su riešutais.
Puode ištirpinkite sviestą ir po truputį įmaišykite karamelę. Kai masė pradės tirštėti nukelkite nuo kaitros, įberkite druską ir užpilkite sausainius bei riešutus.
Masę sukrėskite į maistine plėvele išklotą norimos formos indą. Gerai suspauskite, kad neliktų oro tarpų ir palikite bent keletui valandų, geriausia per naktį, šaldytuve.
Skanaus!