Šios vasaros hitas mūsų šeimoje – namų gamybos ledai. Aparatas zyzia kasdieną, o aš bandau vis naujus receptus. Ir visai nesvarbu koks oras ar kiek laipsnių šilumos už lango, ledai yra ledai ir tai yra vienas geriausių desertų tiek vaikams tiek ir suaugusiems. O aš džiaugiuosi, kad galiu rinktis iš kokių produktų juos gaminti ir kiek cukraus dėti ar visai nedėti. Tačiau pasidalinus receptais dažnai sulaukiu klausimų, o kaip pasigaminti ledus, jei neturi ledų gaminimo aparato. Tad dalinuosi receptu, kaip pasigaminti ledus, jei neturit ledų gaminimo aparato.
Iškart pasakysiu, kad šerbetų nemėgstu, tad šis būdas išbandytas tik su klasikiniais grietinėlės, grietinėlės-pieno ledais. Pagrindinė priežastis dėl ko pirkau ledų gaminimo aparatą, tai, kad gaminant ledus be aparato, norint išgauti purią konsistenciją reikia skirti laiko, tad ledai buvo reti kaip šventės mūsų namuose, nes juos gaminant reikia nepamiršti kartas nuo karto įlįsti į šaldiklį ir permaišyti. Bet apie viską iš eilės.
- Taigi jums reikės atsparaus šalčiui indo. Kuo jis pus plokštesnis, tuo geresnis ir greičiau bus rezultatas. Jei šaldymo kameroje turite pakankamai vietos, butų idealu šį indą dėti į kitą indą ant daaaaug ledukų.
- Gero ir smagaus elektrinio plakiklio. Galima plakti ir rankomis, tačiau rezultatas neprilygs elektrinio plakiklio darbui.
- Pradėkite nuo to, kad bent gerai valandai ledams gaminti pasirinktą indą įdėkite į šaldiklį, kad jis atšaltų. Šis žingsnis nėra būtinas, tačiau žymiai pagreitinantis procesą.
- Prieš plakant ledus gerai išmaišykite produktus. Ypatingai svarbu, kad ištirptų cukrus, jeigu jį naudojate. Tada jau plakame produktus, pilame į pasiruoštą indą ir dedame į šaldymo kamerą.
Ir dabar kantriai ir atsakingai telieka juos perplakti 3-5 kartus kas 30-40min. neišimant iš indo. Perplakimas prisotins ledus oro ir jie taps puresni. Po šio proceso, galite dėti į indelius ir laikyti toliau šaldymo kameroje arba skaniai suvalgyti.
Receptai ir ingredientai tinka tie patys, kurie tinka ir gaminant ledus ledų gaminimo aparatu.
Jums gali patikti:
Taigi viskas įmanoma ir be ledų aparato, tik kantrybės reikės daugiau. Tačiau rezultatas tikrai nenuvils.
Na, o jeigu norite paprastesnio rezultato, gaminkite Semifreddo – itališką ledų desertą.
Skanaus!!!