Šiandien susigundžiau nusipirkti kaštainių!
Esu jų ragavusi ne kartą kalėdinėse mugėse Taline, o jų kepamų kvapas viliote vilioja nepraeit pro šalį. Tad pagalvojau, o kodėl neparsinešti šios kalėdinės nuotaikos į namus?
Beieškodama informacijos kaip juos kepti perkaičiau, kad kaštainiai greitai genda, tad atsargų nekaupkite, o įsigiję stenkitės išsikepti kaip galima greičiau. Jei kyla įtarimas, kad jie sugedę (papeliję ar glitėti) – nekepkite.
Ir nors Lietuvoje augantys kaštonai labai panašūs į kaštainius, kaštonai nėra tas pats kaip kaštainiai ir nėra valgomi.
Tad dalinuosi kaip tą padaryti namuose ir su Jumis.
- Svarbiausias darbas – įpjauti kaštainių žievę viršūnėlėje padarant kryželį. Tad reikės aštraus peilio ir atsargumo tą padarant.
- Tada dėkite kaštainius į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirkite.
- Nupilkite vandenį, ir dėkite ant kepimo skardos. Kepkite 200C orkaitėje apie 20- 25 minutes. Stebėkite įpjovas, jos turi gražiai prasiskleisti.
- Tuomet dar karštus sudėkite į dubenį ir uždenkite rankšluosčiu, kad dar geriau atšoktų žievė. Taip laikykite 10-15 min.
- Galite paskaninti druska. Skaniausi kai valgomi dar šilti.
Ir skanaus!
P.S. sako, kad labai skanu ne tik prie puodelio kavos, bet ir prie taurės vyno.