Ir ne veltui jis vadinamas „Tinginiu“. Pagaminamas greitai ir paprastai, mūsų šeimoje be vargo jį gamina ir vaikai, reikia vos kelių ingredientų, o rezultatas nenuvilia niekada. Sunkiausia dalis gaminant „Tinginį“ būna sulaukti kol jis stingsta šaldytuve.
Tinginį atradau dar studentiškais laikais gyvendama bendrabutyje. Orkaitės bendrabutyje neturėjom, tad tekdavo pasukti galvą ką skanaus galima pasigaminti turit tik viryklę. Tad tinginys buvo tas desertas, kurį gandindavau dažniausiai. Tik žinoma receptas buvo labai paprastas – sausainiai, pienas, cukrus, kakava ir daug kantrybės laukiant kol pienas verdamas sutirštės.
Metams bėgant atradau naujų, įdomesnių ir turtingesnių receptų, bet vis dar tinginys neužleidžia vietos jokiam kitam desertui mano virtuvėje ir yra vienas iš dažniausių gaminamų desertų mūsų šeimoje.
Tinginį gaminu kuomet reikia greitai pagaminti kokį skanėstą neštis į svečius, kol susiruoši jis jau būna ir sustingęs. Šis desertas patogus transportuoti, tad imam į keliones ir iškylas. Be jo neapsieina nė viena šeimos šventė, ir išduosiu paslaptį – paragauti įdomesnio tinginio neatsisako net ir tiek kas laikosi dietos. Tinginys labai patogus būna ir tada, kai reikia pagaminti tortą, kad visiems patiktų – tuomet gaminu jį apvalioje arba kekso formoje, aplieju šokoladu ir padekoruoju. Tinginys gali būti ir labai skani bei patogi valgoma dovana. Gamindama tinginį dovanoms suformuoju „saliami“ ir įvynioju į kepimo popierių, kaip tą daro italai. O jei jis bus pvz su pistacijomis, džiovintomis spanguolėmis ir šokoladu, iš patirties žinau, kad dovana bus įvertinta.
Gidas, kaip šeimos meniu planavimą paversti įpročiu!
Keturių savaičių meniu planavimo kursas
Jei paklaustumėt koks mūsų šeimos mėgstamiausias tinginys, tai net negalvojus atsakyčiau, kad nė viena šeimos šventė neapsieina be „Princesių tinginio“ (dabar jau tenka pavargti ieškant spalvotų zefyriukų, kad būtų ne tik rožiniai, nes šį tinginį mėgsta ir noriai valgo ne tik mergaitės) na o mes su vyru labai mėgstam prie puodelio kavos pasilepinti gabalėliu tinginio su džiovintais vaisiais ir šokoladu.