Jūros lydeka tešloje su krapais

Taip žuvį gaminu Kūčioms jau ne vienerius metus, nes tešla be kiaušinių, kaip ir priklauso gaminant tradicinę Kūčių vakarienę. Paruošiama labai paprastai ir skaniai. Ir nors labiausiai mėgtu paprastai orkaitėje keptą žuvį, niekada neatsisakau pagaminti ikokybišką žuvį ir pagal šį receptą. Man jis toks labai lietuviškas. O vasarą šaldydama krapus visada pagalvoju ir apie Kūčias, tad mano žuvis gausiai kvepia krapais.

Jūros lydeka tešloje su krapais

Įvertinimų nėra
Pasiruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 20 minutes
Visas laikas 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Porcijos 4

Reikės
  

Tešlai:

  • 1 stiklinė miltų
  • 1 stiklinė vandens
  • Gausi sauja krapų
  • Aliejaus kepimui

Gaminimas
 

  • Žuvį supjaustykite mažais gabaliukais, būtinai išrinkite kaulus. Pabarstykite pipirais, druska.
  • Iš miltų, vandens, žiupsnelio druskos ir krapų paruoškite kiek tirštesnę nei lietiniams tešlą.
  • Į tešlą vilgykite žuvies gabalėlius ir iš abiejų pusių iškepkite įkaitintame aliejuje.
  • Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas