Ispaniška šalta sriuba Gaspačo

Tai viena žinomiausių šaltų sriubų pasaulyje, kilusi iš Ispanijos Andalūzijos regiono, tačiau ruošiama ir Portugalijoje bei Lotynų Amerikoje.

Meniu planavimas

Sudėk savo chaotišką kasdienybę į sistemą

Ir nors šis patiekalas vadinamas sriuba, keliaujant Andalūzijoje visur kur tik ragavome Gaspačo jis buvo patiekiamas stiklinėje arba taurėje. Ir išties taip daug patogiau. O karštą vasaros dieną norisi mėgautis patiekalu, o ne kabinti jį šaukštais.

Gaspačo rekomenduoju gaminti tik iš šviežių pomidorų ir jokiu būdu nemėginkite jo gaminti žiemą, kada pomidorai būna beskoniai. Šiam patiekalui reikalinga visa pomidorų skonio paletė.

Gaspačo

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 20 minutes
Laikymas šaldytuve 2 hours
Visas laikas 2 hours 20 minutes
Patiekalas Ispanijos
Porcijos 4

Reikės
  

  • 600 g pomidorų be odelių
  • 2 paprikų
  • 1 agurko
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1/2 prancūziško batono arba itališkos duonos
  • Saujelė bazilikų
  • 2 šaukštų raudonojo vyno acto
  • 1 šaukštelio cukraus
  • Druskos
  • Pipirų

Gaminimas
 

  • Batoną (geriausiai be plutelės) užpilkite puse stiklinės vandens. Kiek palaukę nuspauskite vandens perteklių.
  • Mirkytą duoną, pomidorus (be odelių), smulkintas paprikas, pjaustytą agurką (be žievelės), svogūną bei česnaką sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos tyrės. Jei masė tiršta įpilkite šlakelį vandens ir pertrinkite dar kartą.
  • Tada supilkite aliejų, actą, cukrų ir viską išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
  • Sriubą palaikykite bent 2 valandas šaldytuve, kad ji atšaltų ir apsijungtų skoniai.
  • Patiekite su riekele paskrudintos ir aliejumi apšlakstytos baltos duonos. O karštą dieną būtinai įdėkite ledukų.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas