Šis receptas yra vienas iš budinčiųjų receptų skirtų mano greitiems pietums darbo dienomis.
Bolivines balandas dažniausiai išsiverdu iš ankto. Stengiuosi jau paruoštų turėti šaldytuve nuolatos, nes tai puikus bei maistingas ir įvairių salotų ingredientas.
Šis troškinys puikiai tiks ir tiems, kas nešasi šiltus pietus į darbą ar mokymosi įstaigą, nes paruošiamas vos per 15-20 min, bet kartu yra ir sotus bei maistingas.
Ingredientai:
- 200g krevečių be kiauto
- 2 stiklinės virtų bolivinių balandų
- 300g garuose virtų avinžirnių
- Didesnė morka
- Poro baltoji dalis
- Kalafioras
- Alyvuogių aliejus tinkamas kepimui
- Druska
- 2 česnako skiltelės
- 7-9 vyšniniai pomidorai
- Žalumynai (krapai, svogūnų laiškai, petražolės)
Jums taip pat gali patikti:
Keptuvėje įkaitinkite aliejų dėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir trumpai pakepinkite. Dėkite krevetes ir kepkite kol gražiai išryškės rožinė spalva.
Troškintuve įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Dėkite smulkiai pjaustymą porą ir morkas. Kiek pakepinkite, tuomet dėkite kalafiorų žiedus, kiek padruskinkite, kad išsiskirtų sulčių. Dėkite pusiau perpjautus pomidorus. Kai viskas lengvai apkempa sudėkite bolivines balandas, išmaišykite ir palikite uždengtame troškintuve keletą minučių sušilti ir apsijungti skoniams.
Galiausiai sudėkite krevetes ir žalumynus. Išmaišykite ir skoniams galutinai apsijungus patiekite.
Skanaus!
Maisto planavimas – asmeninė konsultacija
Konsultacija skirta tiems, kam reikia asmeninės pagalbos sudedant Jūsų kasdieninį maisto planavimą į sistemą. Tiems kas nežino nuo ko pradėti ir klausimų kyla daugiau nei atsakymų. Konsultacijos metu visas dėmesys skiriamas Jūsų situacijos analizei ir Jūsų šeimos meniu sudarymui.