Jei ieškosite tradicinio daniško pyrago recepto, tai vienas iš jų tikrai bus tinginys. Danų kalba šis pyragas vadinamas „Kiksekage“, kas tiesiogiai išvertus reiškia sausainių pyragą. Danijoje šis pyragas buvo labai populiarus 70-80-aisiais. O man jis patinka, dėl kitokio nei įprasta tinginiui rašto, nes jame sausainiai nėra trupinami. Panašu danai gamindami tinginį išleika tingūs iki galo. Tai vienas riebiausių mano gamintų tinginio receptų. Tad jei esat šokolado mylėtojai šis receptas kaip tik Jums.
Jums reikės:
- 225 g sviesto
- 450 g juodojo šokolado (> 50 %)
- 75g cukraus pudros
- 3 kiaušinių trynių
- 200 g kvadratinių vanilinių sausainių (25-30 sausainių)
Jums taip pat gali patikti:
- Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Nuimkite puodą nuo ugnies ir suberkite šokoladą. Maišykite masę, kol visas šokoladas ištirps.
- Suberkite cukraus pudrą, kiaušinių trynius ir maišykite, kol masė taps vientisa.
- Stačiakampę formą išklokite maistine plėvele.
- Į formos dugną supilkite ploną šokolado mišinio sluoksnį. Dėkite sausainių sluoksnį (nesmulkintų!), o tada užpilkite kitą šokolado sluoksnį.
- Tęskite kol pabaigsite šokolado mišinį. Sluoksniavimą užbaikite šokolado sluoksniu.
- Formą uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve mažiausiai 6 valandoms.
- Šokoladinį pyragą iš šaldytuvo išimkite likus 10-15 minučių iki pateikimo – bus lengviau pjaustyti.
Skanaus!