Citrininis sluoksniuotas desertas

Geltonas, gaivus ir labai lengvai paruošiamas indo desertas. Nereikės sukti galvos ar tikrai viskas sustengo pagal planą, ar gražiai atrodo, tereikia turėti permatomą indą, ir mėgautis vasariškais skoniais.  

ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia

1,7l indui reikės:

  • ~ 80 g biskvito (galima keisti sausainiais arba perteptais vafliais)
  • 2 bananų
  • 1 pakelio citrinų skonio želė
  • 800ml grietinėlės (36%)
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 100g cukraus
  • Vanilinio cukraus
  • Citrinų, mėtų ir vaflinių lazdelių papuošimui

  1. Iš anksto pagal pakelio instrukciją pasiruoškite citrininę želė. Stingti palikite neaukštam inde, kad supjausčius gautųsi gražūs kubeliai.
  2. Atskirame inde išplakite grietinėlę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis.
  3. Ir teliko susluoksniuoti: ½ kubeliais pjaustyto biskvito (jei labai sausas sulaistykite citrinos sultimis paskanintu vandeliu) + ½ plaktos grietinėlės + pjaustyti banana + želė +likęs biskvitas +grietinėlė.
  4. Prieš patiekiant palikite porai valandų šaldytuve.
  5. Patiekiant papuoškite citrinų griežinėliais, mėtomis ir vaflinėmis lazdelėmis.

Skanaus!

Kiti receptai