Geltonas, gaivus ir labai lengvai paruošiamas indo desertas. Nereikės sukti galvos ar tikrai viskas sustengo pagal planą, ar gražiai atrodo, tereikia turėti permatomą indą, ir mėgautis vasariškais skoniais.
1,7l indui reikės:
- ~ 80 g biskvito (galima keisti sausainiais arba perteptais vafliais)
- 2 bananų
- 1 pakelio citrinų skonio želė
- 800ml grietinėlės (36%)
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- 100g cukraus
- Vanilinio cukraus
- Citrinų, mėtų ir vaflinių lazdelių papuošimui
- Iš anksto pagal pakelio instrukciją pasiruoškite citrininę želė. Stingti palikite neaukštam inde, kad supjausčius gautųsi gražūs kubeliai.
- Atskirame inde išplakite grietinėlę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis.
- Ir teliko susluoksniuoti: ½ kubeliais pjaustyto biskvito (jei labai sausas sulaistykite citrinos sultimis paskanintu vandeliu) + ½ plaktos grietinėlės + pjaustyti banana + želė +likęs biskvitas +grietinėlė.
- Prieš patiekiant palikite porai valandų šaldytuve.
- Patiekiant papuoškite citrinų griežinėliais, mėtomis ir vaflinėmis lazdelėmis.
Skanaus!