Ingredientai:
- 250g universalių miltų
- 150g baltojo cukraus
- 150g sviesto
- 3 kiaušiniai
- 1/2 puodelio stambiai pjaustytų pistacijų
- 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
- 1 citrina
- žiupsnelis druskos
Glajui:
- 1 puodelis cukraus pudros
- 7 šaukšteliai citrinos sulčių
- 50g smulkiai pjaustytų pistacijų
- Orkaitę įkaitinkite iki 170C.
- Į didelį dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir sumaišykite. Įtarkuokite citrinos žieveles, įmaišykite pistacijas.
- Atskirame dubenyje plakite kiaušinius su cukrumi, kol masė pabaltuos. Plakant plona srovele supilkite lydytą sviestą ir citrinos sultis.
- Gautą masę supilkite į sausus ingredientus ir išmaišykite mentele. Nepermaišykite! Baikite maišyti iškart kai tik pradeda nesimatyti miltų.
- Keksiukų formeles išklokite popierėliais ir pilkite tešlą maždaug ¾ formelės. Kepkite 170C orkaitėje 20–25 minutes arba tol, kol jų viršus šiek tiek paruduos.
- Kol keksiukai vėsta, paruoškite glajų. Į nedidelį dubenį suberkite cukraus pudrą ir supilkite citrinos sultis. Išplakite iki vientisos masės.
- Kai keksiukai visiškai atvės, kiekvieną aptepkite nedideliu kiekiu glajaus, ant viršaus pabarstykite kapotų pistacijų!
Skanaus!