Citrininiai keksiukai su pistacijomis

Ingredientai:

  • 250g universalių miltų
  • 150g baltojo cukraus
  • 150g sviesto
  • 3 kiaušiniai
  • 1/2 puodelio stambiai pjaustytų pistacijų
  • 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
  • 1 citrina
  • žiupsnelis druskos

Glajui:

  • 1 puodelis cukraus pudros
  • 7 šaukšteliai citrinos sulčių
  • 50g smulkiai pjaustytų pistacijų
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 170C.
  2. Į didelį dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir sumaišykite. Įtarkuokite citrinos žieveles, įmaišykite pistacijas.
  3. Atskirame dubenyje plakite kiaušinius su cukrumi,  kol masė pabaltuos. Plakant plona srovele supilkite lydytą sviestą ir citrinos sultis.
  4. Gautą masę supilkite į sausus ingredientus ir išmaišykite mentele. Nepermaišykite! Baikite maišyti iškart kai tik pradeda nesimatyti miltų.
  5. Keksiukų formeles išklokite popierėliais ir pilkite tešlą maždaug  ¾  formelės. Kepkite  170C orkaitėje 20–25 minutes arba tol, kol jų viršus šiek tiek paruduos.
  6. Kol keksiukai vėsta, paruoškite glajų. Į nedidelį dubenį suberkite cukraus pudrą ir supilkite citrinos sultis. Išplakite iki vientisos masės.
  7. Kai keksiukai visiškai atvės, kiekvieną aptepkite nedideliu kiekiu glajaus, ant viršaus pabarstykite kapotų pistacijų!

Skanaus!

Kiti receptai