Greitas ir netikėto skonio desertas su burokėliais. Galite gaminti tiesiog braunį arba pertepti rikotos kremu ir pasigaminti prabangesnio skonio desertą. Tik turėkite minty, kad burokėliai yra sunkus ingredientas ir pyragas nebus purus, atvirkščiai jis bus šlapias ir sunkus, bet labai turtingo skonio.
Brauniui reikės:
- 500 g burokėlių
- 3 kiaušinių
- 200 g cukraus
- 100 g miltų
- 150 g sviesto
- 150 g šokolado (ne mažiau 70% kakavos)
- 25 g kakavos
- žiupsnelio vanilinio cukraus
Kremui:
- 300 g rikotos
- 200ml grietinėlės (35% riebumo)
- 80g cukraus
- Šaukštelis vanilinio cukraus
Burokėlį nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir išvirkite.
Šokoladą bei sviestą taip pat supjaustykite gabaliukais.
Dar karštą burokėlį susmulkinkite blenderiu kartu su šokoladu ir sviestu, kad burokėlio šiluma juos ištirpintų.
Kiaušinius išsukite kartu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi ir supilkite į burokėlių tyrę.
Miltus sumaišykite su kakava. Gautą mišinį suberkite į tešlą ir gerai išmaišyti. Pilkite į kepimo formą ir kepkite iki 170C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Kol kepa biskvitas pasigaminkite kremą pertepimui.
Grietinėlę kartu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi išplakite iki standžių putų. Sudėkite rikotą ir viską gerai išmaišykite.
Atvėsusį braunį perpjaukite į tris dalis ir sutepkite kremu. Kremu aptepkite ir torto viršų bei šonus. Puoškite burokėlių traškučiais ar šokolado drožlėmis.
Skanaus!!!
Braunio idėja iš www.7ravioli.com