Burokėlis – viena iš mėgstamiausių mano daržovių. Galiu juos vienus valgyti. Žiemos sezonu burokėlių salotos vienos dažniausių mūsų namuose, o kartas nuo karto mėgstu ir paeksperimentuoti gaminant patiekalus su burokėliais. Mano patys skaniausi atradimai buvo „Burokėlių terinas“ ir „Mėsainis su pelėsiniu sūriu ir burokėliais“.
Tad kuomet projekte #produktoissukis rinkti savaitės produktą buvo mano eilė, ilgai negalvojus išrinkau burokėlius.
Burokėlių blyneliai jau kuris laikas kirbėjo minty, nes pastaruoju metu vaikai prašo nuolatos blynų, tad tenka visokiais būdais slėpti daržoves juose, o burokėlis labai tinkamas vaikų patiekalams, nes yra saldus, tad jie su malonumu valgo raudonus blynus. Gaminant naudojau avinžirnių miltus, nes labai juos pamėgau dėl jų tekstūros, tačiau reiktų nepamiršti, kad jie turi specifinį poskonį.
Jei baltų miltų nenorite naudoti, labai rekomenduoju pabandyti naudoti grikių miltus, na jie taip pat turi savo specifinį skonį, bet burokėlis ir grikiai yra didžiausi draugai dzūkų patiekaluose, tad šis skonis tarsi klasika. Tik prieš kepant reiktų palikti tešlą 10-15 min pabrinkti. Na, o šio patiekalo karūna – ožkų sūris, puikiai dera su burokėliais, jo siūlau niekuo nekeisti, o pasimėgauti šiuo skaniu deriniu.
Ingredientai
- 2-3 viduriniai burokėliai (virti)
- 1 kiaušinis
- 3/4 stiklinės miltų (aš naudojau avinžirnių, bet tiks ir kiti)
- Druskos
- Džiovintų bazilikų žiupsnelis
- Aliejaus kepimui
- 50g ožkų pieno sūrio (pateikimui)
- Virtus burokėlius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
- Burokėlius sumaišykite su kiaušiniu ir miltais.
- Pasūdykite, pagardinkite džiovintu baziliku ir viską gerai išmaišykite. Masė turi būti tirštoka, bet ne kieta. Jei burokėliai išskyrė daugiau sulčių, gali tekti įdėti ir daugiau miltų.
- Drėgnomis rankomis formuokite blynelius ir apkepkite aliejuje.
- Patiekite su ožkų pieno sūriu. Jei norisi padažo masės, sūrį šiek tiek praskieskite įdėję šaukštelį jogurto ar grietinės.
Skanaus!