Baklažanai įdaryti rikota ir saulėje džiovintais pomidorais
Nesudėtingas ir labai itališkas patiekalas kai norisi kažko be mėsos. Puikiai tiks tiek pietums, tiek ir vakarienei.
Reikės
- 2 vnt. baklažanų
- 250 g rikotos sūrio
- 50 g parmezano sūrio
- 50 g fermentinio sūrio
- 1 vnt kiaušinio
- 50 g saulėje džiovintų pomidorų smulkintų
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
- 50 g fermentinio sūrio apibarstymui
- Viduržemio jūros prieskonių mišinio
- druskos
Gaminimas
- Baklažanus supjaustykite gana plonomis ir ilgomis riekelėmis. Sudėkite jas ant kepimo skardos, ištiestos kepimo popieriumi. Pabarstykite druska, Viduržemio žolelių mišiniu ir kepkite apie 20 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Kol baklažanai kepa paruoškite įdarą. Rikotos sūrį sumaišykite su kiaušiniu, druska, kiek nusausintais saulėje džiovintais pomidorais, tarkuotu fermentiniu sūriu, parmezano sūriu.
- Išimkite iš orkaitės baklažanus ir leiskite pravėsti.
- Ant baklažanų riekelių dėkite įdaro ir susukite. Baklažanų suktinukus sudėkite į keramikinį ar stiklinį kepimo indą.
- Ant kiekvieno suktinuko užpilkite po šaukštą smulkintų konservuotų pomidorų ir užbarstykite po žiupsnelį tarkuoto fermentinio sūrio.
- Kepkite iki 200laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
- Prieš patiekiant apibarstykite žalumynais.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!