Arbūzinis kisielius

Įsibėgėjus vasarai, kada arbūzai prekybos centruose nekainuoja net euro už kilogramą, neretai ieškome ką čia įdomesnio ir skanaus pasigaminti iš jų.

Mano šių metų arbūzinis atradimas – itališkas desertas „Gelo di Melone”, arba paprastai lietuviui suprantama kalba išvertus – arbūzinis kisielius. Pagaminamas labai paprastai, prireiks tik kantrybės išrinkti arbūzo sėklytes, jei įsigijote arbūzą su sėklytėmis.

Itališkas desertas „Gelo di Melone”

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 30 minutes
Laikymas šaldytuve 2 hours
Visas laikas 2 hours 30 minutes
Patiekalas Desertas
Virtuvė Italijos
Porcijos 4

Reikės
  

  • 1,5 kg arbūzo
  • 150 g cukraus
  • 80 g bulvių krakmolo
  • ½ žaliosios citrinos sulčių
  • Pistacijų papuošimui

Gaminimas
 

  • Arbūzą supjaustykite stambiais gabaliukais, išrinkite sėklytes ir sutrinkite trintuvu.
  • Gautą masę perkoškite per sietelį ir pilkite į puodą. Pakaitinkite iki beveik užvirimo, bet neužvirkite.
  • Supilkite citrinos sultis ir cukrų bei gerai išmaišykite.
  • Supilkite nedideliame kiekyje šalto vandens ištirpintą krakmolą ir intensyviai maišykite kol masė sutirštės.
  • Atvėsinkite iš išpilstykite į taures.
  • Palikite bent porai valandų atvėsti ir susistovėti šaldytuve.
  • Prieš patiekiant pabarstykite pistacijų riešutais.
  • Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas