Įsibėgėjus vasarai, kada arbūzai prekybos centruose nekainuoja net euro už kilogramą, neretai ieškome ką čia įdomesnio ir skanaus pasigaminti iš jų.
Mano šių metų arbūzinis atradimas – itališkas desertas „Gelo di Melone”, arba paprastai lietuviui suprantama kalba išvertus – arbūzinis kisielius. Pagaminamas labai paprastai, prireiks tik kantrybės išrinkti arbūzo sėklytes, jei įsigijote arbūzą su sėklytėmis.
Jums taip pat gali patikti:
Itališkas desertas „Gelo di Melone”
Reikės
- 1,5 kg arbūzo
- 150 g cukraus
- 80 g bulvių krakmolo
- ½ žaliosios citrinos sulčių
- Pistacijų papuošimui
Gaminimas
- Arbūzą supjaustykite stambiais gabaliukais, išrinkite sėklytes ir sutrinkite trintuvu.
- Gautą masę perkoškite per sietelį ir pilkite į puodą. Pakaitinkite iki beveik užvirimo, bet neužvirkite.
- Supilkite citrinos sultis ir cukrų bei gerai išmaišykite.
- Supilkite nedideliame kiekyje šalto vandens ištirpintą krakmolą ir intensyviai maišykite kol masė sutirštės.
- Atvėsinkite iš išpilstykite į taures.
- Palikite bent porai valandų atvėsti ir susistovėti šaldytuve.
- Prieš patiekiant pabarstykite pistacijų riešutais.
- Skanaus!
-
Maisto planavimas – asmeninė konsultacija€39,00
-
Asmeninis 1 savaitės meniu sudarymas€25,00
-
Product on saleKaip suplanuoti meniu šeimai: 4 savaičių kursasOriginal price was: €89,00.€49,00Current price is: €49,00.