Ingredientai:
- 250g miltų
- 2 kiaušiniai
- 3 tvirtos kriaušės
- 200g sviesto; plius formos patepimui
- 1 puodelis cukraus
- ½ puodelio rudojo cukraus
- ¼ arbat. šaukštelio cinamono
- ¼ arbat. šaukštelio muskato riešuto
- 3 valgomieji šaukštai kukurūzų miltų
- 1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
- ½ stiklinės pieno
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- Įkaitinkite orkaitę iki 170C laipsnių. 28cm. Skersmens apvalios, atsegamos formos šonus lengvai patepkite sviestu.
- Nedideliame puode sumaišykite 80g sviesto, rudąjį cukrų, cinamoną ir muskato riešutą ir pakaitinkite iki virimo. Supilkite mišinį į paruoštą skardą ir tolygiai paskleiskite. Tada išdėliokite, nuluptas, išvalytas ir išilgai griežinėliais pjaustytas kriaušes ant sviesto mišinio ir nuspauskite.
- Elektriniu plakikliu išplakite 120g sviesto ir baltąjį cukrų iki kreminės masės. Įmuškite kiaušinius,dėkite ir vanilę ir plakite iki labai vientisos ir purios masės.
- Supilkite miltus, kukurūzų miltus, kepimo miltelius, druską ir išplakite. Supilkite pieną ir plakite, kol tešla taps vienalyte. Tešlą užpilkite ant kriaušių.
- Kepkite 35- 40 minučių arba tol, kol įsmeigus medinį pagaliuką jis bus švarus.
- Formos kraštus apipjaukite. Ant pyrago uždėkite lėkštę ir tokiu būdu apverskite jį.
- Leiskite pyragui atvėsti ir patiekite.
Skanaus!