Apverstas pyragas su kriaušėmis

Ingredientai:

  • 250g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 3 tvirtos kriaušės
  • 200g sviesto; plius formos patepimui
  • 1 puodelis cukraus
  • ½ puodelio rudojo cukraus
  • ¼ arbat. šaukštelio cinamono
  • ¼ arbat. šaukštelio muskato riešuto
  • 3 valgomieji šaukštai kukurūzų miltų
  • 1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos
  • ½ stiklinės pieno
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170C laipsnių. 28cm. Skersmens apvalios, atsegamos formos šonus lengvai patepkite sviestu.
  2. Nedideliame puode sumaišykite 80g sviesto, rudąjį cukrų, cinamoną ir muskato riešutą ir pakaitinkite iki virimo. Supilkite mišinį į paruoštą skardą ir tolygiai paskleiskite. Tada išdėliokite, nuluptas, išvalytas ir  išilgai griežinėliais pjaustytas kriaušes ant sviesto mišinio ir nuspauskite.
  3. Elektriniu plakikliu išplakite 120g sviesto ir baltąjį cukrų iki kreminės masės.  Įmuškite kiaušinius,dėkite  ir vanilę ir plakite iki labai vientisos ir purios masės.
  4. Supilkite miltus, kukurūzų miltus, kepimo miltelius, druską ir išplakite. Supilkite pieną ir plakite, kol tešla taps vienalyte. Tešlą užpilkite ant kriaušių.
  5. Kepkite 35- 40 minučių arba tol, kol įsmeigus medinį pagaliuką jis bus švarus.
  6. Formos kraštus apipjaukite. Ant pyrago uždėkite lėkštę ir tokiu būdu apverskite jį.
  7. Leiskite pyragui atvėsti ir patiekite.

Skanaus!

Kiti receptai