Apie „Karantino skonių keliones”

Laisvėjant karantinui užbaigiame ir #karantinoskoniukeliones sezoną!

Na, o kelionių apibendrinimui atsakau į keletą klausimų:

✔️Kuo mane sužavėjo šis skanus projektas?

“Karantino skonių kelionės” buvo “Valgės spalvės” atsiradimo priežastis. Kuomet Dovilė pakvietė pagaminti kažką estiško, smalsumo vedina sutikau, o pabandžius ir užsilikau. Nauji skoniai, smagi kompanija, nuolatinė intriga – visa tai ir yra ko tikrai pasiilgsiu.

✔️ Kokias ragautas šalis ragautas per šias skanias keliones norėčiau aplankyti? Kodėl?

Šiuo metu keliaučiau bet kur, kad tik kas leistų. Ir žinau, kad dabar vietinis maistas būtų labai svarbi kelionės dalis, ko anksčiau nesureikšmindavau. Ir jei reiktų pasirinkti čia ir dabar rinkčiausi Australiją, nes seniai noriu ten nukeliauti.

✔️ Ar buvo šalių, kurios labai žavėjo, bet skoniai… nuvylė? Kokios jos? Kodėl nuvylė?

Turbūt tai būtų Lenkija. Nes patiekalų receptai buvo labai artimi ir atrodo labai pažįstami, bet iš 5 gamintų patiekalų nepaskelbiau nė vieno, nes arba nesigavo, arba buvo neskanu, arba buvo labai nefotogeniški. Bet Lenkija lieka iššūkiu man, dar tikrai kažką pagaminsiu iš to kas liko užsisaugota.

✔️ Koks patiekalas tapo tikru iššūkiu? Pasidalinkit mini istorija apie jį.

Argentinietiškas “Rogel”! Jį kepiau savo vidurinėlės gimtadieniui. Kadangi buvo jau antrasis karantinas ir draugų pasikviesti buvo nevalia, tai prižadėjau ypatingą tortą. O tortas buvo tikrai ypatingas, kas valgė tas aikčiojo, tačiau daugiau kiek kas beprašė nesiryžau kepti, nes darbo buvo tikrai daug. Bet dabar puikiai žinau kas yra „Dulce de leche“ ir kur jos nusipirkti.

✔️Mano geriausi TOP 5 patiekalai iš šio skanaus projekto?

Iki naujų iššūkių!

Kiti receptai