Kai tamsusis sezonas pamažu įsismarkauja, norisi semte semti geras emocijas ir viską kas sušildo. Nenorom ir puodelis su karšta arbata vis dažniau atsiduria rankose. Bet sušildyti gali ne vien tik arbata.
Kad arbatą pastumti į šalį būtų lengviau dalinuosi vienu iš savo mėgstamiausių, labai paprastu, bet nosį ir gomurį pakutenančiu karšto apelsinų ir šaltalankių gėrimo receptu.
Ingredientai (2 porcijos):
- 250ml apelsinų sulčių
- 250ml šaltalankių sulčių
- ½ apelsino nutarkuotų žievelių
- 1 šaukštas medaus
- 2 šaukštai šaltalankių uogų
- Galima paskaninti imbieru ar anyžiais
Sultis, apelsinų žieveles, imbierą ar anyžius (jei naudosite) ir šaltalankių uogas pakaitinkite iki beveik užvirimo. Nukelkite nuo kaitros ir truputį pravėsus sudėkite medų.
Patiekite dar šiltą.