Apelsininis tinginys

Tortas vasario 16-osios proga.

Kasmet valstybinėms šventėms gaminu kažką su trispalve. Tačiau šiemet supratus, kad trispalvės želė gaminimo neišvengsiu, nusprendžiau, kad nėra geresnės progos už vasario 16d pagaminti tinginį, kurio receptą nešiojuosi susigalvojus jau labai seniai ir vis nėradau laiko įgyvendinti. Tad pagaliau mintys tavo tortu! Ir šventę šventėm labai skaniai.

Apelsininis tinginys

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 20 minutes
Laikymas šaldytuve 6 hours
Patiekalas Desertas
Porcijos 8

Reikės
  

  • 500 g kvadratinių sausainių
  • 200 g sutirštinto pieno
  • 200 g juodojo šokolado
  • 100 g sviesto
  • 2 šaukštai tirpios kavos
  • 1 apelsino nutarkuota žievelė
  • 50 g džiovintų apelsinų žievelių

Gaminimas
 

  • Sausainius sulaužykite nedideliais gabaliukais. Suberkite džiovintas apelsinų žieveles, nutarkuokite apelsino žievelę ir viską sumaišykite.
  • Iš likusių ingredientų išvirkite kremą. Pilkite jį ant sausainių ir kruopščiai išmairšykite.
  • Dėkite į pasirinktą formą. Palikite šaldytuve per naktį arba bent 4-5 val.
  • Prieš patiekiant galite aplieti šokoladu.
  • Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas