Apelsininis keksas

Kai už lango orai kasdien vis niūresni, norisi į kasdienybė įnešti spalvų. Mokslininkai sako, kad oranžinė spalva pakelia nuotaiką ir skatina veikti. Be to šios spalvos vaisiai ir daržovės stiprina imuninę sistemą.

Man apelsinai visada buvo ir yra geros nuotaikos kvapas ir skonis. Tad šiandien dalinuosi apelsininio kekso be glitimo receptu ir linkiu sušilti spalvomis ir skoniu.

Jums reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 100g sviesto
  • 1 apelsino šviežiai spaustų sulčių (galit sudėti ir nutarkuotą žievelę)
  • 200g cukraus
  • 1a.vanilinio cukraus
  • 1 a.š kepimo miltelių
  • 100g migdolų miltų
  • 120 g burnočių miltų (jei neturit, galit naudoti migdolų miltus arba keisti kvietiniais miltais)
  • 100g pieniško šokolado
  • Žiupsnelis druskos
  • Apelsinų ir mėtų papuošimui

Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išplakite kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltos masės. Supilkite ištirpintą sviestą. Viską gerai išmaišykite ir supilkite apelsinų sultis.

Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską.

Sumaišykite skystuosius produktus kartu su sausaisiais.

Pabaigoje atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus.

Tešlą pilame į kekso formą ir kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min. Išėmę iš orkaitės atvėsiname.

Šokoladą ištirpiname garų vonelėje ir aptepame kekso viršų. Puošiame apelsino griežinėlių puselėmis ir mėtomis.

Skanaus!!!

Kiti receptai