
Kartais norint kažko naujo ir stebinančio tereikia pakeisti tik vieną ingredientą, ką aš šįkart ir padariau. Jei Velykų meniu norisi netikėto skonio ir elegantiško patiekalo – šie apelsininiai putpelių krūtinėlių iešmeliai kaip tik tam. Tad šiais metais vietoje įprastos vištienos šventiniam stalui ruošiu putpelių krūtinėles. Pastarųjų nesunkiai įsigijau interntu iš el parduotuvės euribija.lt. Jei paklaustumėt kodėl putpelės, tai nežinočiau ką ir atsakyti, galvoju čia turbūt putpelių kiaušiniai sužadino smalsumą paragauti ir putpelių mėsos.
Kas man labai patiko, gaminant šį patiekalą, tai kad grilyje iešmeliai iškepė vos per 8 minutes. Kuskusą išsiviriau iš vakaro. Tad prieš patiekiant tereikėjo pašildyti keptuvėje kartu su morkomis ir poru. O jau tradicija mūsų šeimoje tapusį velykinį patiekalą – šparagus apvyniotus šonine kepiau kartu su iešmeliais grilyje. Tad pagrindinio patiekalo pagaminimas (neskaitant marinavimo) tetruko vos 10 min.
Jums taip pat gali patikti:


Apelsininiai putpelių krūtinėlių iešmeliai
Reikės
- 8 putpelių krūtinėlių (perpjautos pusiau)
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštelių balzamiko acto
- 1 šaukštelio čili dribsnių
- 1 šaukšteli džiovinto rozmarino
- 1 apelsino žievelės ir sulčių
- 1 skiltelės česnako
- Druskos ir pipirų
Gaminimas
- Putpelių krūtinėles pagardinkite druska ir pipirais. Mažame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, balzamiko, česnaką, čili dribsnius, apelsino žievelę, sultis ir rozmariną, sudėkite putpelių krūtinėles. Laikyti šaldytuve bent valandą, geriausiau 2-3h.
- Krūtinėles suverkite ant bambukinių iešmelių.
- Kepkite grilyje (~180C) apie po 4 minutes iš abiejų pusių.
- Patiekite su kuskusu pakeptu kartu su daržovėmis ir šparagais su šonine.