Aloo Tikki – tai indiškas gatvės patiekalas, gaminamas iš virtų bulvių, žirnių ir įvairių žalumynų.
Neslėpsiu, indiški patiekalai man visada yra šioks toks iššūkis, nes ši virtuvė yra labai ryški savo skoniais, o mūsų vaikai šių skonių nemėgsta. Tad rinkausi ne mėsos patiekalą, o daržovių patiekalą, kurį labai skaniai suvalgėme priderinę prie sekmadieninės keptos vištos.
Šie blyneliai trykšte trykšta skoniu: imbieras, kalendra, garam masala ir kuminas suteikia aštrų šoką bulvių ir žirnių „tešlai“. Ir nors jiems prireikė šiek tiek laiko paruošti (turiu minty nulupti, išvirti ir sutrinti bulves), skonis buvo vertas pastangų. Ir tai patiekalas kurį tikrai norėčiau paragauti Indijos gatvėse.
Ingredientai:
- 3 didelės bulvės, nuluptos, virtos ir sutrintos
- 3/4 puodelio šaldytų žirnių (nevirtų)
- 1/2 didelio svogūno, susmulkinto (naudojau poro baltą dalį)
- 1 smulkintas jalapeno pipiras,
- 1 šaukštelis čili miltelių
- 2 šaukšteliai garam masala (deja aš jų neradau nusipikti, bet man buvo labai skanu ir be jų)
- 1 šaukštelis kumino miltelių
- 1 valgomasis šaukštas tarkuoto imbiero
- sauja šviežių, smulkintų petražolių arba kalendros lapų,
- 2 šaukštai džiūvėsėlių
- 4 šaukštai miltų
Gaminimas:
Kai bulvės bus išvirusios ir sutrintos, sudėkite visus išvardintus ingredientus.
Suformuokite paplotėlius (turėtų gautis 8 dideli arba 10 mažesnių).
Kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinę šiek tiek aliejaus. Apkepkite iš abiejų pusių po keletą minučių, kol gražiai pagels.
Patiekite su bet kokiu jums patinkančiu padažu (sako labai skanu su čatniu)!
Skanaus!!!