Tai dar vienas patiekalas, kurį gaminau @virtuve_nuo_iki žiemos numeriui. Ir po ilgų paieškų nusprendžiau, kad tai bus vienas iš mano kalėdinių tortų. Planuoju pagal šį receptą gaminti desertą torto formoje. Tad gražaus laukimo ir jei ieškot paprasto ir skanaus deserto šventėms, labai rekomenduoju gaminti būtent šį. Ypač jei dievinat aguonas.
Ingredientai (5 desertams)
- 100 g kvadratinių sausainių
- 50 g lydyto sviesto
Aguoninis sluoksnis:
- 180 g maltų aguonų
- 300 ml pieno
- 1 kiaušinis
- 60 g cukraus
- 50 g sviesto
- 25 g manų kruopų
- 25 g krakmolo
Persikiniam glaistui:
- 6 konservuotos persikų puselės
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 4 želatinos lapeliai
Sausainius sutrinkite trintuvu ir sumaišykite su lydytu sviestu. Gautus trupinius tolygiai paskirstykite į penkias mažas tartalečių formeles ir stipriai suspauskite. Palikite šaldytuve apie 30 minučių.
Į puodą supilkite 200 ml pieno, aguonas, cukrų, manų kruopas ir sviestą. Likusį pieną sumaišykite su kukurūzų krakmolu. Aguonų mišinį nuolatos maišydami užvirkite. Kai tik užvirs, supilkite ištirpintą krakmolą ir vėl viską užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies, išplakite kiaušinį ir greitai įmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Aguonų mišinį dėkite ant formelėse jau esančio sausainių pagrindo ir kepkite orkaitėje 20-25 min.
Persikus pertrinkite trintuvu. Sudėkite vanilinį cukrų. Želatiną pamirkykite 10min šaltame vandenyje ir ištirpinkite garų vonelėje – neužvirinkite! Įmaišykite į persikų tyrę.
Aguoniniams pyragėliams leiskite atvėsti ir užpilkite persikų tyrele. Laikykite šaldytuve apie 2 valandas. Prieš patiekiant išimkite iš formelių.