Linco pyragas su aviečių įdaru

Tai dar vienas receptas kurį gaminau žurnalui „Vietuvė nuo…iki”.

Šis austriškas, sviestinės tešlos pyragas tradiciškai kepamas su juodųjų serbentų uogiene. Manoma, kad pyragas buvo pavadintas pagal Linco (Linz) miesto vardą, kur jis ir buvo pradėtas kepti ir, kad tai yra vienas seniausių tokio tipo pyragų receptų. Jei juodųjų serbentų neturite, kepkite šį burnoje tirpstantį pyragą su aviečių, vyšnių ar raudonųjų serbentų uogienėmis.

ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia
Krautuvėlė

Ingredientai:

  • 300g universalių miltų
  • 200g sviesto
  • 320g cukraus pudros
  • 320g maltų migdolų
  • 6 kiaušinių tryniai
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Cukraus pudros apibarstymui

Aviečių įdaras

  • 2,5 stiklinės aviečių (gali būti šaldytos)
  • 50g cukraus
  • 50g sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
  • 50g miltų
  • 1 citrinos žievelė

Įdaras

Puode sumaišykite avietes, cukrų, druską, citrinos sultis, žievelę ir sviestą. Virkite ant nedidelės kaitros, kol uogos suminkštės (apie 5 minutes). Suberkite miltus ir virkite, kol sutirštės (apie 2 minutes). Nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.

Tešla

Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Lengvai sviestu patepkite kepimo formą.

Elektriniu maišytuvu dubenyje sumaišykite miltus ir sviestą. Supilkite cukraus pudrą, migdolus ir plakite, kol susimaišys. Sudėkite kiaušinių trynius, vanilę ir dar kiek paplakite.

Paimkite šiek tiek daugiau nei pusę tešlos, iškočiokite apvalų blyną ir tešla išklokite 24-26cm skersmens uždaros kepimo formos dugną ir kraštus.

Ant tešlos paskleiskite uogienės įdarą.

Likusią tešlą iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis. Tam puikia tiks specialus tešlos ar picos pjaustiklis. Jei neturit- naudokit paprastą peilį.

Ant įdaro sudėkite juosteles dviem sluoksniais su tarpais formuodami gražų tinklelį. Kraštus apspauskite.

Kepkite 50–60 minučių. Jei viršus per greitai pradeda ruduoti, uždenkite aliuminio folija.

Iškepusį pyragą atvėsinkite. Prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra.

Laikyti uždengtą kambario temperatūroje.

Skanaus!

Kiti receptai