Karamelizuoti čili ananasai grilyje

Šiltiems orams įsibėgėjant norisi ir įdomesnių saldumynų. Tad kitą kartą kai užkursite grilį, rekomenduoju jo neišjungti, o išsikepus pagrindinį patiekalą, tuo pačiu paruošti ir šį nesudėtingą desertą grilyje.

Tiesą sakant, jis toks geras, kad kartą išsikepę tikriausiai jo užsinorėsite ir žiemą.
Ant grotelių keptą ananasą patiekite dar šiltą, su kaušeliu vanilinių ledų arba kaip mėsainių, vištienos ar kiaulienos garnyrą.

Čili ananasai grilyje

Įvertinimų nėra
Pasiruošimo laikas 30 minutes
Gaminimo laikas 15 minutes
Patiekalas Desertas
Porcijos 6

Reikės
  

  • 1 ananasas
  • 70 g lydyto sviesto
  • 2 šaukštai medaus
  • 1 arbatinis šaukštelis čili dribsnių
  • Žiupsnelis druskos

Gaminimas
 

  • Aštriu peiliu nupjaukite ananaso viršų, apačią bei žievelę. Supjaustykite maždaug 2cm storio žiedais. Metaline formele išspauskite žiedų šerdis. Sudėkite ananasus į didelį užspausdžiamą maišelį ir atidėkite.
  • Nedideliame puode sumaišykite ištirpintą sviestą, medų, čili dribsnius ir žiupsnelį druskos. Kiek pravėsusį mišinį supilkite į maišelį, švelniai pavartykite, kad ananasai pasidengtų marinatu ir įdėkite į šaldytuvą 20-30 minučių.
  • Ant vidutinės ugnies įkaitinkite grilį. Dėkite vaisius ant grotelių ir kepkite 4-6 minutes iš kiekvienos pusės. Kepdami kiekvieną pusę aptepkite marinato likučiais.
  • Patiekite šiltus su kaušeliu ledų.
  • Mėgaukitės!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas