
Turbūt nekartą girdėjote sakant, kad ketvirtadienis žuvies diena. Kai gyvenome Taline vaikai lankė tarptautinę mokyklą ir joje pietums vaikai gaudavo tik vieną karštą patiekalą, o ketvirtadienis buvo sriubos diena. Tad ši sriuba įprasmina abu ketvirtadienių patiekalus- žuvis +sriuba.
Man labai patiko jos greitas pagaminimas ir aštrokas skonis. Na aš dar pridėjau ryžių makaronų, nes atrodė, kad truks sotumo.

Žuvies sriuba su žaliąja citrina ir kokosų pienu
Reikės
- 500 g baltos žuvies filė menkės, oto arba tilapijos
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- 1 v. š. šviežio imbiero tarkuoto
- 1 v. š. raudonojo kario pastos
- 1 skardinė 400ml kokosų pieno
- 500 ml žuvies arba daržovių sultinio
- 1 v. š. žuvies padažo
- 2 laimų sultys
- 1 raudonas čili nebūtina, jei norite papildomo aštrumo
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šviežios kalendros
- Laimo pateikimui
Gaminimas
- Žuvies filė nuplaukite ir nusausinkite. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirais. Atidėkite į šalį.
- Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite pjaustytus svogūnus ir kepkite, kol suminkštės ir taps skaidrūs.
- Įmaišykite susmulkintą česnaką, tarkuotą imbierą ir raudonojo kario pastą. Pakepkite 1–2 minutes, kol pasidarys kvapnūs.
- Supilkite kokosų pieną ir žuvies arba daržovių sultinį. Maišykite, kad susijungtų, leiskite skoniams apsijungti. Užvirkite.
- Į verdančią sriubą suberkite pagardintą žuvies filė. Leiskite virti 8–10 minučių arba tol, kol žuvis taps nepermatoma ir lengvai suskils šakute.
- Įmaišykite žuvies padažą, laimo sultis ir susmulkintą raudonąjį čili (jei naudojate).
- Supilkite sriubą į dubenėlius, papuoškite šviežia kalendra ir žaliosios citrinos skiltelėmis.
- Skanaus!
-
Asmeninis 1 savaitės meniu sudarymas€25,00
-
Produktas su nuolaidaMeniu planavimo šablonaiOriginal price was: €9,99.€4,99Current price is: €4,99.
-
Maisto planavimas – asmeninė konsultacija€39,00