
Šiandienos įrašą pradėsiu nuo mano mėgstamos frazės „skaniems patiekalams – kokybiški produktai”!
Iš tų kas ragavo pastos Italijoje, dažnai girdžiu sakant, kad namuose pasigaminti taip skaniai pastą nesigauna, nes pas mus nėra geros pastos. Žinokit yra. Labai džiaugiuosi tą sakydama. RAGUSO pastą iš „Amore Deli” atradau dar vasarą. Ir kaskart sugalvojusi ypatingesnį patiekalą su pasta net negalvodama renkuosi būtent Raguso. Sugrįžtu vėl ir vėl.
Šiandienos receptas savaitgalio – comfort food. Niekad namuose nebuvau gaminus pastos su krevetėmis, tad šiandienos receptas pliusas mano patirtyse.
Patiekalui gaminti rinkausi pastą „linguine”, kuri yra kiek storesė nei spagečiai ir su elipsės, o ne plokščios formos skersmeniu. Linguine dažnai pasirenkama ruošiant jūros gėrybes ar pesto padažą.


Pasta su krevetėmis
Reikės
- 500 g pastos Linguine iš "Amore Deli"
- 400g tigrinių krevečių išvalytų
- 250 ml grietinėlės 10% riebumo
- 100 g sviesto
- 1 šaukštelis prieskonių pastai "Amore Deli"
- 70 g parmezano sūrio
- 200 g mocarelos sūrio geriausiai rutuliukais
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus kepimui
- 2-3 skiltelelių česnako
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- Žalumynų krapų, petražolių papuošimui
- Druskos pipirų
Gaminimas
- Pastą išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės.
- Keptuvėje įkaitintame aliejuje keletą minučių apkepkite padruskintas ir papirintas krevetes. Atidėkite.
- Likusiame nuo krevečių aliejuje pakepinkite pjaustytus česnakus ir prieskonius. Dėkite sviestą ir pilkite grietinėlę, suberkite pusę parmezano sūrio ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Sudėkite pastą, mocarelą ir krevetes. Išmaišykite, apšlakstykitė citrinos sultimis ir apiberkite likusiu parmezanu, žalumynais.
- Skanaus!