Imbierinis tinginys

Šventės praėjo, o imbieriniai sausainiai liko nesuvalgyti? Neišmeskite jų – paverskite juos nauju desertu!

„Imbierinis tinginys“ – tai klasikinio lietuviško tinginio interpretacija, kurioje imbieriniai sausainiai suteikia ypatingą aromatą ir skonį. Šis receptas ne tik padės išnaudoti likučius, bet ir nudžiugins jūsų šeimą ar svečius gardžiu desertu, kuriuo galėsite mėgautis su puodeliu karštos arbatos ar kavos.

Imbierinis tinginys

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 20 minutes
Laikymas šaldytuve 8 hours
Visas laikas 8 hours 16 minutes
Patiekalas Desertas
Porcijos 8

Reikės
  

  • 200 g sviesto
  • 400 g (indelis) sutirštinto pieno
  • 480 g imbierinių sausainių
  • 3 šaukšteliai kakavos
  • 1/2 šaukštelio cinamono

Gaminimas
 

  • Sausainius smulkiai sulaužome.
  • Puode, geriausiai dvigubu dugnu, ištirpiname sviestą ir sumaišome su kondensuotu pienu. Verdame maišydami ant silpnos kaitros kol pradeda tirštėti ir darytis maži burbuliukai prie puodo kraštų. Man patinka kai kondensuotas pienas truputį karamelizuojasi.
  • Dedame kakavą ir cinamoną. Viską išmaišome ir pilame ant sausainių. Išmaišome.
  • Dedame į maistine plėvele išklotą formą arba formuojame saliami maistinės plėvelės pagalba.
  • Dedame į šaldytuvą bent keletui valandų, geriausiai per naktį.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto įvertinimas