Kiaušinių virimas baltame vyne – vienas įspūdingiausių būdų sukurti nepakartojamą ir spalvingą Velykų puošmeną. Štai kaip tai galite padaryti:
Jums reikės:
- Nevirtų kiaušiniai (geriausia baltų)
- Balto saldaus vyno
- 2 šaukštų cukraus
- Rankšluostis arba popieriniai rankšluosčiai
Instrukcijos:
Supilkite vyną į puodą, suberkite cukrų ir sudėkite kiaušinius. Vyno turi būti tiek, kad apsemtų kiaušinius.
Vyną užvirinkite ant vidutinės-stiprios ugnies. Kai vynas užvirs, sumažinkite ugnį ir leiskite kiaušiniams virti apie 10-12 minučių.
Nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite šaldytuve 12-24h pastovėti. Kuo ilgiau kiaušiniai pabus vyne tuo labiau jie kristalizuosis.
Kai kiaušiniai pasieks norimą spalvą, išimkite juos iš vyno mišinio ir palikite nudžiūti ant popieriniu rankšluosčio.
Jums taip pat gali patikti:
Tikiuosi, kad Jums patiks šis unikalus būdas dekoruoti velykinius margučius.
Gražių švenčių!
Kiaušinių marginimas vašku
Paprastai ir suprantamai.