Žinau žinau, po švečių norisi sriubų ir salotų, bet šis kremas yra tokia skonio bomba, kad nepasidalinti negaliu. Galvoju lai būna receptas užsaugotas šokolado mylėtojų!
Mažame, karščiui atspariame dubenyje, garų vonelėje maišydami ištirpinkite šokolado drožles iki vientisos masės. Mažame dubenyje suplakite kukurūzų krakmolą, kiaušinių trynius ir ¼ stiklinės šalto pieno. Atidėkite į šalį. Vidutinio dydžio puode ant vidutinės kaitros sumaišykite stiklinę pieno, grietinėlę, cukrų, lydyto šokolado drožles ir kakavos miltelius. Lėtai užvirkite. Nuimkite nuo ugnies. Nupilkite maždaug ½ stiklinės karšto mišinio. Lėtai ir atsargiai įmaišykite karštą mišinį į kiaušinio trynių masę. Visiškai įmaišius mišinį grąžinkite į puodą, o puodą grąžinkite ant viryklės. Virkite nuolatos maišydami kol pudingo mišinys užvirs ir sutirštės. Nukelkite puodą nuo ugnies. Įmaišykite vanilę ir sviestą. Išmaišykite iki vientisos masės. Gautą pudingą atvėsinkite ir išpilstykite į indelius. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve bent 2 valandoms. Viršų tolygiai padengite plakta grietinėle ir apibarstykite šokolado drožlėmis. Iki patiekimo laikykite šaldytuve.
Šioje svetainėje naudojame slapukus. Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Gerai, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.GeraiPrivatumo politika