Apelsininiai fetos sausainiai su pistacijomis

Fantastiški sausainiai, kuriuos rekomenduoju patiekti prie kokteilių ar vyno taurės. Labai tinkami valgomoms dovanoms ar nustebinti bičiulius.  Skonius galite praturtinti ir džiovintomis spanguolėmis ar kitais riešutais.

  • 1 stiklinė skrudintų pistacijų
  • 150g kambario temperatūros sviesto
  • 120g trupinto fetos sūrio
  • 2 šaukštai granuliuoto cukraus
  • 1 apelsino nutarkuota apelsino žievelė
  • ¾ stiklinės universalių miltų
  • ½ stiklinės manų kruopų miltų
  • 2 šaukštai pieno
  • Jūros druska pabarstymui

Įkaitinkite orkaitę iki 160C.

Elektriniu plaktuvo sumaišykite sviestą, fetos sūrį, cukrų ir apelsino žievelę. Plakite vidutiniu greičiu iki šviesios ir purios masės.

Kitame dubenyje sumai6ykite manus ir miltus ir dalimis įmaišykite miltus į sviesto ir sūrio mišinį.

Supilkite pieną ir gerai  išmaišykite. Sudėkite pjaustytas pistacijas ir lengvai maišykite, kol tolygiai pasiskirstys pistacijos tešloje.

Tešlą padalinkite per pusę ir kiekvieną dalį iškočiokite į maždaug 5cm skersmens ritinį. Kiekvieną jų įvyniokite į maistinę  plėvelę ir dėkite į šaldytuvą bent dviem valandoms.

Kiekvieną tešlos gabalėlį supjaustykite maždaug 1cm  storio apskritimais ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pabarstykite druska ir kepkite apie 15 minučių, kol sausainiai taps švelniai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Patiekite dar šiltus arba atvėsusius.

Skanaus!

Recepto idėja iš http://newfinmysoup.blogspot.com/

Kiti receptai