Tai dar vienas mano receptas skelbtas žurnalo „Virtuvė nuo..iki” 2022 kalėdiniame numeryje. Jame šie kąsneliai kartu su vištiena su aguonų padažu šoko smagų aguoninį tvistą.
Ingredientai:
- 250g migdolų miltų
- 70g kokoso miltų
- 2 šaukštai aguonų
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 1 citrinos žievelė
- 1/4 puodelio klevų sirupo
- 1/4 puodelio rafinuoto kokosų aliejaus
- žiupsnelis druskos
- 100g balto šokolado
Dideliame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, kokosų miltus, druską ir aguonas. Supilkite klevų sirupą, kokosų aliejų, citrinos žieveles bei sultis. Išmaišykite iki vientisos masės. Turi gautis lipni dregnoka masė.
Rankomis suformuokite maždaug 3cm skersmens rutuliukus. Sudėkite ant stiklinio paviršiaus ir palikite šaldytuve porą valandų sustingti.
Šokoladą ištirpiname garų vonelėje ir dviejų šakučių pagalba apvoliokite rutuliukus šokoladu.
Dėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms sustingti.
Skanaus!