Kišas – yra vienas mėgstamiausių patiekalų mūsų šeimoje, juos gaminu tikrai dažnai.
Tad prie jau gaminamų kišų su lašiša, su burokėliais ir ožkų sūriu bei su cukinija ir fetos sūriu, tiesiog prašyte prašėsi ir kišas su pievagrybiais.
O man šis patiekalas patinka, nes jį galima lengvai užšaldyti ir kai nėra laiko gaminti pietus ar vakarienę, tiesiog ištraukus iš šaldiklio iškepti ir mėgautis skaniu patiekalu.
Tešlai
- 150g miltų
- 1 nedidelis kiaušinis
- 100g šalto sviesto
- Žiupsnelis druskos
Įdarui:
- 200g pievagrybių
- 100g fermentinio sūrio
- 300ml grietinėlės (10proc. riebumo)
- 2 kiaušiniai
- Poro baltoji dalis
- Porą saujų krapų
- Druskos
- Pipirų
Jums taip pat gali patikti:
Tešlos paruošimas:
Pasiruošiame 26cm uždarą kepimo formą.
Miltus sumaišome su druska. Sviestą supjaustome smulkiais gabaliukais ir rankomis įminkome į miltus, kol nesijaus sviesto gabaliukų. Įpilame paplaktą kiaušinį ir viską gerai išminkome. Minkome tol, kol tešla nelips prie rankų. Įvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir dedame pusvalandžiui pailsėti į šaldytuvą.
Išėmę iš šaldytuvo iškočiojame tešlą kiek didesniu apskritimu nei pasirinkta kepimo forma ir išklojame iškočiota tešla formos dugną ir kraštus. Tešlos perteklių nupjauname peiliu. Subadome šakute. Dedame pasiruoštą pyrago pagrindą dar bent 15-20 min. į šaldytuvą.
Per tą laiką pasiruošiame lašišos įdarą.
Lengvai paplakame kiaušinį, dedame druską, pipirus. Pilame grietinėlę. Viską geria išmaišome. Sudedame smulkiai supjaustytus krapus.
Fermentinį sūrį sutarkuojame. Pievagrybius ir porus supjaustome.
Ant tešlos pagrindo dedame sutarkuotą fermentinį sūrį. Klojame pievagrybius ir porus. Ant viršaus užpilame kiaušinio – grietinėlės plakinį.
Kepame iki 170C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min kol gražiai paruduos.
Skanaus!!!
*Šis pyragas yra tinkamas užšaldymui. Kaip teisingai tai padaryti, skaitykite Nesaldžių pyragų ir kišų šaldymas. Galite jį pasiruošti prieš keletą dienų ar savaičių, užšaldyti ir prieš iškylą ar neturint laiko gaminti pietus ar vakarienę teliks tik iškepti.
**DĖMESIO!!! Jei šaldysite stikliniame inde, kepant reiktų dėti į neįkaitintą orkaitę, kad neskiltų indas dėl temperatūros staigaus pokyčio ir kepti maždaug 10 min ilgiau.