Ingredientai:
- 500g morkų (smulkiai tarkuotų)
- 1,5 stiklinės universalių miltų
- 2 kiaušiniai
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis cinamono
- 5 grūsti gvazdikėliai
- Muskato riešuto žiupsnelis
- 1 stiklinė cukraus
- 0,5 stiklinės augalinio aliejaus
- 1 šaukštelis vanilės
- Gera sauja graikinių riešutų (smulkintų)
Glaistui:
- 100g sviesto
- 2 šaukštai cukraus pudros
- 250g kreminio sūrio (Philadelphia tipo)
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Pasiruoškite 26cm skersmens kepimo formą.
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, gvazdikėlius, cinamoną, graikinius riešutus ir muskato riešutą.
- Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, tarkuotas morkas, cukrų, aliejų ir vanilę.
- Sudėkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus ir sumaišykite. Nepermaišykite.
- Supilkite pyrago tešlą į riebalais išteptą kepimo formą ir tolygiai paskleiskite tešlą.
- Pašaukite į orkaitę 20-25 min. Arba kol įkištas į tešlą pagaliukas taps švarus.
- Kai pyragas iškeps, išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti.
- Sumaišykite kremui skirtus ingredientus ir užtepkit pyragą!
Skanaus!