Slyvų pyragas be glitimo

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 10 vnt. didelių slyvų (mažesnių reikės daugiau)
  • 150g cukraus
  • 200 migdolų miltų
  • 4 šaukštai natūralaus jogurto
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 100 g sviesto
  • Cukraus pudros pateikimui

  1. Slyvas perpjaukite perpus ir išimkite kauliukus. 8 puseles atidėkite papuošimui.
  2. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių.
  3. Trynius išmaišykite su cukrumi. Į kiaušinių masę supilkite ištirpintą sviestą, jogurtą ir gerai išmaišykite. Dėkite migdolų miltus ir kepimo milteliais.
  4. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir per keletą kartų mentele įmaišykite į masę. Viską gerai išmaišykite mentele.
  5. Uždarą formą patepkite sviestu. Į formos dugną dėkite slyvas ir užpilkite gauta mase.
  6. “Sutupdykite” atsidėtas slyvų puseles ratu.
  7. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje, priklausomai nuo pyrago storio, 30-40 minučių. Ar pyragas jau iškepė galite patikrinti su mediniu iešmeliu. Jei iešmelis švarus – pyragas iškepęs.
  8. Jei norite apibarstykite cukraus pudra patiekdami.

Skanaus!

Kiti receptai