Rudeniškos sriubos
Orams rudeniškėjant vis labiau norisi jaukaus maisto. Rudens derliaus sriubos yra būtent tai, kas sušildo,…
Slyvų pyragai
Slyvų pyragai yra vieni mėgstamiausių mūsų namuose, tad rudenėjant orams kepami tikrai dažnai. Turbūt sutiksite…
Lietuviško skonio pica. Kokia ji?
Turbūt sunkiai rastume žmogų, kuris nėra ragavęs picos. Lietuvoje ji gan nesunkiai tapo neatsiejama maisto…
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata ir ciberžole
Mūsų namuose margučiai visada buvo marginami vašku, tad labai smalsu visada yra išbandyti kokį nors naują…
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata
Kiekvienais metais, artėjant šv. Velykoms mėginu pabandyti vis kažkį naują margučių dažymo būdą. Tad šiemet…
Velykų stalo meniu 2024
Šv. Velykos – viena gražiausių pavasario švenčių ir aš jos laukiu turbūt net labiau nei…
Švara ir tvarka šaldytuve
Turbūt nekartą girdėjote pajuokaujant, kad durys, kurias namuose atidarome dažniausiai yra šaldytuvo durys. Mūsų namuose…
Lėti pusryčiai
Šiandieninis gyvenimo tempas toks intensyvus, kad nuolatos visi skubame ir sunkiai surandame laiko vieni kitiems….
„Valgės spalvės” velykinis meniu
Velykos yra viena laukiamiausių švenčių mūsų šeimoje. Margučius marginti bei dažyti visada pradedame likus gerai…
Užkandžių dėžutės – 7 patarimai tėvams
Užimtiems tėvams suruošti maistingus ir patrauklius užkandžius vaikams neretai būna kasdienis iššūkis. Rytinis skubėjimas, kartu…
Kaip išsirinkti kokybišką alyvuogių aliejų?
Jei mėgstate įvairias salotas, tuomet alyvuogių aliejų tenka įsigyti dažnai. Tad ir klausimų jį renkantis…
FIKA kas tai?
Jei pradėdami metus pasižadėjote gyventi lėčiau ir mėgauti paprastais dalykais kasdien, tuomet „fika“ yra tai…
Hygge kas tai?
Nors sutrumpėję dienos ir ilgi vakarai tikrai nedžiugina, tačiau būti šiaurinės valstybės gyventojais yra ir…
Lėtos Kalėdos: laukimas ir planavimas
Mažiau streso ir daugiau džiaugsmo. Kalėdos – tai laikas, kupinas magijos, dovanų ir smagių susitikimų….
Hygge virtuvėje
Vadovaudamiesi „Hygge“ jausitės daug labiau atsipalaidavę ruošdami maistą ir turėsite pakankamai energijos tuo mėgautis. Dalinuosi…
Kalėdos be maisto švaistymo
1. Kas yra maisto švaistymas? Maisto švaistymas siaurąja prasme – yra maisto produktų ir likučių…
Apie kavą paprastai: kaip ją ruošti, ragauti, atrasti
Kava yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių gėrimų pasaulyje. Šis gėrimas taip išpopuliarėjo, kad tapo tikru…
Rudeniu kvepiantys pyragai
Kasdien vis labiau rudenėjanti gamta dovanoja gausų vaisių ir uogų derlių, kuris neretai šeimininkei tampa…
Kai tingėti tingisi gaminkite tinginį
Ir ne veltui jis vadinamas „Tinginiu“. Pagaminamas greitai ir paprastai, mūsų šeimoje be vargo jį…
Velykų stalo meniu su „mažiau yra daugiau“ filosofija
Sąvoka „mažiau yra daugiau“ yra minimalistinė filosofija, kurią galima pritaikyti daugelyje gyvenimo sričių, įskaitant meniu…
Ką veikti per šv. Velykas?
Nejučia ir atrodo visai neplanuotai artėja gražiausia pavasario šventė – Velykos. Tai laikas susiburti ir…
Kaip suplanuoti Velykinį meniu be streso
Velykos – ypatinga šventė, suburianti šeimas ir draugus prie vieno stalo mėgautis skaniu maistu ir…
Patarimai, kad Jūsų margučiai būtų gražūs
Margučių marginimas – smagi šv. Velykų laukimo tradicija. Nesvarbu, ar planuojate dažyti margučius natūraliai, ar…
Kad šv. Velykos netaptų maratonu
Švenčių laukimas daugeliui žmonių būna įtemptas metas, visi skubam, lekiam, bandom nudirbti paskutinius darbus, kad…
Kiaušinių dažymas baltu vynu
Kiaušinių virimas baltame vyne – vienas įspūdingiausių būdų sukurti nepakartojamą ir spalvingą Velykų puošmeną. Štai…
Kiaušinių dažymas raudonuo vynu
Kiaušinių virimas raudoname vyne – vienas įspūdingiausių būdų sukurti nepakartojamą ir spalvingą Velykinio stalo puošmeną. …
Savaitės meniu šeimai
Savaitės meniu planavimą visada pradedu nuo likučių spintelėse, šaldytuve bei šaldiklyje peržiūros. Patikrinu produktų galiojimo…
Kaip iškepti kaštainius?
Šiandien susigundžiau nusipirkti kaštainių! Esu jų ragavusi ne kartą kalėdinėse mugėse Taline, o jų kepamų…
Ką gaminti iš cukinijų?
Cukinijų suktinukai su rikota ir saulėje džiovintais pomidorais Cukinijos – man viena universaliausių daržovių. Skanios…
Ką gaminti iš likusių kiaušinių trynių?
Ima kartais ir taip nutinka, kad recepte, kurį gaminate reikia tik kiaušinių baltymų, o kiaušinių…
Ką gaminti iš braškių?
Brusketos su rikota ir braškėmis Man braškės – viliokės, kurioms sunku atsispirti. Jos saldžios, gaivios…
Ką gaminti iš smidrų?
Smidrai labai maistinga ir nekoloringa pavasarinė daržovė. Smidrai, dar kitaip vadinami šparagais, yra trumpo sezono…
Ką gaminti iš rabarbarų?
Rabarbarų kompotas Išgirdus žodį RABARBARAI, turbūt daugumai prieš akis iškyla rabarbarai su cukrumi. Retas to…
Kiaušinių dažymas ciberžole
Margučių dažymas natūraliais būdais man visada buvo paslaptingas ritualas. Ir nors mano pats mėgstamiausias ir…
Jei nežinot ką dovanoti – dovanokit druską!
Druska – unikalus gamtos produktas, ilgainiui įgijęs ir svarbią simbolinę prasmę. Nuo žilos senovės dalijimasis…
Dieta pagal spalvas
Dietos šalininkai teigia, jog kiekvieno maisto produkto spalva veikia mūsų organizmą ir padeda mūsų sveikatai….
Piknikas – smagi vasaros (ir ne tik) pramoga
Jei mėgstate laiką leisti gamtoje, tuomet šis straipsnis skirtas būtent Jums. O iškylos lai taps…
Kiaušinių marginimas – neatskiriama Velykų tradicija
Kasmet artėjant šv. Velykom ne tik prisimenam jau tradicija tapusius margučių marginimo būdus, bet ir…
Kiaušinių marginimas svogūnų lukštais
Nuo vaikystės kiaušinius marginu vašku. Ir artėjant Velykoms niekada net nekyla klausimas kaip bus marginami…
Kiaušinių marginimas burokėliais
Po dažymo su mėlynuoju kopūstu labai knietėjo išbandyti dar ką nors. Tad tarkavau burokėlius ir…
Ką gaminti iš kietai virtų kiaušinių?
Turbūt ne viena šeimininkė susiduria su problema, kur panaudoti margučius po švenčių. Išmesti gaila, o…
Kiaušinių marginimas mėlynuoju kopūstu
Mūsų namuose margučiai visada buvo marginami vašku, tad labai smalsu visada yra išbandyti kokį nors…
Tradicinis kiaušinių marginimas vašku
Šv. Velykų stalas neįsivaizduojamas be margučių. Dauguma tam pradedam ruoštis dar gerokai iki šventinio savaitgalio….
Ką gaminti iš likusių kiaušinių baltymų?
Kartais taip jau nutinka, kad gaminant receptuose reikia naudoti tik kiaušinių trynius. O ką daryti…
Nesaldžių pyragų ir kišų šaldymas – naudingi namų darbai
Nesaldžių pyragų šaldymo meno mane išmokė amerikietė Sandy. Sandy – karjeros siekianti moteris, tačiau kartu…
Kas tas kišas?
Kišas – tai prancūziškas (pranc. quiche) nesaldus pyragas su trapios tešlos pagrindu, kurio vidus užpildytas…
Kaip pasigaminti naminius ledus be ledų gaminimo aparato?
Šokoladinis Semifredo Šios vasaros hitas mūsų šeimoje – namų gamybos ledai. Aparatas zyzia kasdieną, o…