Paprastas iki negaliu, uogiškas iki negaliu, skanus iki negaliu!!! Jį tikrąją žodžio prasme kabinsite šaukštais.
Drąsiai sakau, tai tikras mano vasaros atradimas.
Ir tai pats geriausias desertas uogų sezonui. O šaltuoju sezonu galite naudoti turimas šaldytas uogas. Ir tai puikus receptas kuomet reikia suvartoti šaldiklio turinį prieš naują uogą sezoną.
Valgyti su ledais. Būtinai!!!
Ingredientai
Trupiniams
- 1,5 stiklinės avižinių dribsnių
- 1 stiklinė miltų
- 1 stiklinė rudojo cukraus
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
- 200g šalto sviesto
Uogų įdarui
- 3 stiklinės smulkintų uogų (bet kokių)
- 1/4 puodelio granuliuoto cukraus
P.S. Jei naudosite nerūgščias uogas pvz. šilauoges, porą šaukštų citrinos sulčių tikrai nepamaišys.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
- Dideliame dubenyje sumaišykite avižas, miltus, cukrų ir druską. Rankomis įmaišykite sviestą iki kol masė taps panaši į trupinius.
- Sudėkite uogas į kitą didelį dubenį. Į uogas įmaišykite cukrų.
- Į kepimo indą supilkite uogų ir cukraus mišinį ir tolygiai pabarstykite avižų trupiniais.
- Kepkite 45 minutes, kol viršus taps auksinės spalvos, o uogos pradės burbuliuoti per kraštus.
- Patiekite dar šiltą su ledais!