Brusketos su pomidorais

Šios savaitės produktą produkto iššūkis žaidime teko garbė išrinkti man. Neslėpsiu –  pasikankinau. Ne taip lengva išrinkti kas bus TAS savaitės išrinktasis, kada soduose ir daržuose karaliauja pats uogų ir daržovių derlius.

Taigi taipgi, galiausiai šios savaitės produktu tapo POMIDORAI.

O kadangi šią savaitę bandau turėti atostogas, tad ir receptas labai lengvas ir atostogiškas.

Beje, tiems kas prašė receptų vakarėliams, šis receptas pomidorų derliaus laikotarpiu, yra mano MUST priimant svečius. Tiesiog patiekite atskirame inde pomidorus, o šalia padėkite paskrudintos duonos, svečiai patys susikonstruos sumuštinį, nes pastovėjusios ilgiaus brusketos permirks ir praras savo žavesį. Brusketas galima praturtinti fetos sūriu, bet tikrai nebūtina. Jų skonis ir taip labai turtingas ir įtraukiantis.

Receptas, toks tikras firminis – iš akies. Ypatingai skanu, kol pomidorai šilti.

ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia

Jums reikės:

  • Prancūziško batono (tiks ir čiabatos duona)
  • Kelių pomidorų
  • Česnako skiltelių (jei mėgstat nepagailėkit)
  • Raudonėlio
  • Druskos ir pipirų
  • Alyvuogių aliejaus kepimui (naudokite kokybišką, tinkantį kepimui aukštoje temperatūroje!!!!)
  • Baziliko lapelių pateikimui
  • Fetos sūrio (jei norit)
  1. Duonos riekes paskrudinkite orkaitėje. Galite įtrinti česnaku.
  2. Alyvuogių aliejuje pakepiname po stambiai pjaustytas česnako skilteles. Tik saugokite neperkepkite, nes česnakai apkars ir sugadins patiekalą.
  3. Kai jau virtuvėje pasklis jaukus česnakų kvapas, sudėkite smulkintus pomidorus ir kepkite kol pomidorai suminkštės ir nugaruos didžioji dalis skysčio.
  4. Druska, pipirai ir raudonėlis. Štai ir viskas. Dedam masę ant duonelių ir apibarstome bazilikais arba patiekiame pomidorus atskirame inde. Pabarstome smulkinta feta prieš patiekiant, jei naudojam.

Skanaus!

Kiti receptai