Tai receptas, pagal kurį juoduosius serbentus šaldau jau treti metai. Receptas atsirado iš smalsumo bandant maisto tinklaraštininkių idėjas. Uogienių neverdu, nes neturiu kur laikyti per žiemą, tad eksperimentavau ieškodama recepto tinkamo šaldymui. Ir jau pats pirmas šio recepto sezonas buvo labai sėkmingas – buvo pripažintas pačiu geriausiu ligonių desertu. Dabar jau patys vaikai nepraleidžia juodųjų serbentų derliaus, nes žino, kad žiemą, kai kovos su peršalimu, tai bus pats skaniausias vitamino C šaltinis.
Taigi Jums reikės:
- 1kg juodųjų serbentų
- 200g cukraus
- 200g juodojo arba baltojo šokolado
Nuplautas uogas per naktį palikite užpiltas cukrumi.
Kitą dieną šokoladą ištirpinkite garų vonelėje ir supilkite į uogas, viską greitai, kol šokoladas nesustengo, permaišykite ir sudėkite į šaldymui tinkamus indelius.
Jei nesusigundėte suvalgyti begamindami, tuomet atvėsinti indeliai lai keliauja į šaldiklį laukti savo misijos.
Štai ir viskas!
Galima naudoti kaip pagardą prie blynų, košių ar valgyti vieną kaip desertą.
Skanaus!