Ilgai galvojau ar šis patiekalas yra vertas įrašo, bet pasidalinus Instagram įraše jis sulaukė tiek nostalgiškų prisiminimų, jog supratau, kad kitaip ir būti negali, jis turi atsirasti ir čia.
Kodėl dvejojau? Na pripažinkim šis patiekalas kaip ir dauguma močiučių patiekalų yra labai nefotogeniškas, o ir naudojama šoninė yra visiškai ne mano ingredientas. Bet šis receptas man yra labai brangus prisiminimas iš vaikystės vasaros rytų kaime ir yra tas patiekalas dėl kurio mano darže kasmet auga plantacija svogūnų, nes abejingų šiam patiekalui mūsų šeimoje nėra. Net ir tie kas nemėgsta svogūnų, šią kiaušinienę valgo su pasimėgavimu, nors čia svogūnų laiškų reikia tikrai daug. Girdėjau šią kiaušinienę netgi vadinant „Cibuline”.
Jums taip pat gali patikti:
Tai labai vasariškas ir labai trumpo sezono patiekalas, tad linkiu nepraleisti momento kada jau galima jį gaminti, nes bent kartą per vasarą išsikepti šią kiaušinienė tikrai verta, o ir ingredientų reikia vos keleto, tad jei turit krūvą svogūnų laiškų ir keletą kiaušinių visa kitą tikrai surasit.
Jums reikės:
- Daug, tikrai daug svogūnų laiškų. Kepant šeimai aš parsinešu vos apkabinamą glėbį iš daržo.
- Parūkytos šoninės
- 3-4 kiaušinių
- Druskos
- Pipirų
- Keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą šoninę.
- Svogūnų laiškus supjaustome stambiai, 3-4 cm dydžio žiedais.
- Dedame į keptuvę svogūnų laiškus. Laiškų turi būti kaupina keptuvė. Kepdami svogūtų laiškai sumažės kelis kartus. Kepame kantriai ir ilgokai.
- Kuomet svogūnų laiškai pakeis spalvą, įmušame kiaušinius, padruskiname, papipiriname ir kepdami gerai išmaišome.
- Patiekiame su juoda duona.
Skanaus!