Arba studentiškus laikus prisiminus…
✔️Paprastas, lietuvių mėgstamas patiekalas. Švilpikai turėtų būti kepami krosnyje ar bent jau orkaitėje. Deja bendrabutyje tokios prabangos nebuvo, tad aš kepdavau keptuvėje. Rezultatas – kažkas panašaus kaip žemaičių blynai be mėsos.
✔️Šį patiekalą pavadinčiau savo studentavimo patiekalu. Kai tiki bendrabučio gyventojai kepdavo bulves, aš minkydavau švilpikus. Prisigamindavau pilną puodą ir keletą dienų būdavo ramu.
✔️Šiam patiekalui dažnai sunaudodavau likusią bulvių košę. Tik šis patiekalas buvo ilgai ir nedovanotinai pamirštas. Tad džiaugiuosi prisiminus, pagaminus ir užrašius, nes jis man buvo smagus prisiminimas, o vaikams – patiekalas, kurį su malonumu valgė visi trys.
Jums taip pat gali patikti:
Jums reikės:
- 0,5 kg virtų bulvių
- 2 kiaušinių
- Druskos
- 3 šaukštų miltų
- Aliejaus kepimui
Padažui reikės:
- 250g pievagrybių
- 100g sviesto
- Poro baltoji dalis
- Druskos, pipirų
- Krapų saujelė
- 150ml grietinėlės
- 150ml Sultinio
- 2 šaukštai miltų
Švilpikų gaminimas
- Bulves sutriname grūstuve ar sumalame mėsmale.
- Įmušame kiaušinius, beriame druską, miltus ir viską išmaišome iki vientisos masės. Aš minkau rankomis.
- Formuojame blynus ir kepame įkaitintame aliejuje.
Ruošiame padažą:
- Porą, smulkintus pievagrybius pakepiname svieste.
- Dedame miltus ir viską pakepame.
- Pilame sultinį sumaišytą su grietinėle. Sudedame krapus
- Intensyviai maišome, kol sutirštės.
- Patiekiame švilpikus apipylę padažu ir apibarstę krapais.
Skanaus!