Švilpikai su pievagrybių padažu

Arba studentiškus laikus prisiminus…

✔️Paprastas, lietuvių mėgstamas patiekalas. Švilpikai turėtų būti kepami krosnyje ar bent jau orkaitėje. Deja bendrabutyje tokios prabangos nebuvo, tad aš kepdavau keptuvėje. Rezultatas – kažkas panašaus kaip žemaičių blynai be mėsos.

✔️Šį patiekalą pavadinčiau savo studentavimo patiekalu. Kai tiki bendrabučio gyventojai kepdavo bulves, aš minkydavau švilpikus. Prisigamindavau pilną puodą ir keletą dienų būdavo ramu.

✔️Šiam patiekalui dažnai sunaudodavau likusią bulvių košę. Tik šis patiekalas buvo ilgai ir nedovanotinai pamirštas. Tad džiaugiuosi prisiminus, pagaminus ir užrašius, nes jis man buvo smagus prisiminimas, o vaikams – patiekalas, kurį su malonumu valgė visi trys.

Jums reikės:

  • 0,5 kg virtų bulvių
  • 2 kiaušinių
  • Druskos
  • 3 šaukštų miltų
  • Aliejaus kepimui

Padažui reikės:

  • 250g pievagrybių
  • 100g sviesto
  • Poro baltoji dalis
  • Druskos, pipirų
  • Krapų saujelė
  • 150ml grietinėlės
  • 150ml Sultinio
  • 2 šaukštai miltų

Švilpikų gaminimas

  1. Bulves sutriname grūstuve ar sumalame mėsmale.
  2. Įmušame kiaušinius, beriame druską, miltus ir viską išmaišome iki vientisos masės. Aš minkau rankomis.
  3. Formuojame blynus ir kepame įkaitintame aliejuje.
ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia
Krautuvėlė

Ruošiame padažą:

  1. Porą, smulkintus pievagrybius pakepiname svieste.
  2. Dedame miltus ir viską pakepame.
  3. Pilame sultinį sumaišytą su grietinėle. Sudedame krapus
  4. Intensyviai maišome, kol sutirštės.
  5. Patiekiame švilpikus apipylę padažu ir apibarstę krapais.

Skanaus!

Kiti receptai