Aguonų niekada nemėgau ir nemėgstu, net ir šimtalapio nevalgau jei nėra, kas nori suvalgyti manojo gabalėlio aguonininę dalį, tad ir šį pyragą buvau užsisaugojus gan seniai , bet vis atidėliojau, nes galvoju kiti valgys, o aš tai tik žiūrėsiu, nes aguonų čia jau neišrinksi…
Bet valgiau ir visai patiko, nors gabalėlis ir buvo nedidelis, bet tą gabalėlį priskirčiau gerai pradžiai.
Ingredientai:
- 125-130 g aguonų
- 4 kiaušiniai
- 100 g cukraus
- 125-130 g sviesto
- 140 g miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 115 g graikinių riešutų
- Žiupsnelis druskos
- Į puodą suberkite aguonas, įpilkite vandens tiek, kad apsemtų aguonas maždaug 3 cm aukščiau. Uždenkite dangčiu ir virkite 5 minutes. Po 5 minučių išjunkite ugnį ir leiskite aguonoms pamirkti dar 20 minučių. Tada nupilkite vandenį ir leiskite aguonoms nuvarvėti smulkiame sietelyje.
- Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Kiaušinių baltymus išplakite mikseriu arba šluotele.
- Į trynius suberkite cukrų ir plakite, kol pasikeis spalva. Toliau plakite trynių masę ir įmaišykite ištirpintą sviestą, druską, miltus, kepimo miltelius. Pabaigoje suberkite smulkintus graikinius riešutus.
- Patarimas: graikinių riešutų skonis bus geresnis, jei juos šiek tiek paskrudinsite orkaitėje arba keptuvėje.
- Į tešlą įmaišykite virtas aguonas ir dalimis šaukštu sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus.
- Kepimo formą ištepkite sviestu arba pabarstykite miltais. Supilkite tešlą į formą ir tolygiai išlyginkite. Kepkite 180°C temperatūroje 40 – 45 minutes.
- Iškepus leiskite atvėsti bent 10 minučių.
Skanaus!
Receptas iš https://ukrainian-recipes.com