Braunis su saldžiąja siratonija ir graikiškais riešutais

Ar žinojote, kad saldžiosios siratonijos miltelius galima naudoti ne tik karštiesiems ir šaltiesiems gėrimams ruošti, bet ir kepiniuose pakeisti šokoladą.

Tad šiandien dalinamės labai paprasto ir greitai pagaminamo braunio su saldžiąja siratonija ir graikiniais riešutais receptu.

Šis purus ir šlapias su paslaptingu saldžiosios siratonijos poskoniu braunis, nustebins ne tik naujoves mėgstančius gurnamus, bet ir šokolado nemėgstančius desertų mylėtojus.

INGRIDIENTAI

  • • 50 g avižinių miltų
  • • 50 g saldžiosios siratonijos miltelių
  • • 80 g migdolų miltų
  • • 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • • 1/4 arbatinio šaukštelio jūros druskos
  • • 2 kiaušiniai
  • • 2 šaukštai pasirinkto pieno
  • • 50 g cukraus
  • • 60 g sviesto
  • • 30 g kapotų graikinių riešutų
ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Kekso formą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus (migdolų miltus, avižų miltus, saldžiosios siratonijos miltelius, kepimo miltelius ir druską).
  3. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius su pienu ir cukrumi. Pildami plona srovele įmaišykite lydytą sviestą.
  4. Sudėkite sausus ingredientus ir išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Sudėkite smulkintus graikiškus riešutus ir išmaišykite.
  6. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 30 minučių, kol gražiai paruduos.
  7. Palikite ant grotelių atvėsti.

Galite aplieti šokoladu ar uogų ir jogurto mišiniu.

Skanaus!

Kiti receptai