Kreminė rūkytų dešrelių sriuba su pupelėmis

Kuomet gyvenome Taline, vienas dalykas labai nustebinęs mane buvo tai, kad vaikai darželyje, o vėliau ir mokykloje sriubą valgydavo vieną kartą per savaitę – ketvirtadienį. Žinoma ta sriuba būdavo ne sultinys, kažkas panašaus į šiandien mano gamintą, primenantis troškinį, bet tik vieną kartą per savaitę. Ir dėl to ketvirtadienis būdavo deserto diena, nes taip gaudavosi skaičiuojant kalorijas ir patiekalų maistingumą. Iš pradžių galvojau, kad taip yra dėl to, kad vaikai lanko tarptautinę mokyklą ir valgyklos personalui yra sunku įtikti viso pasaulio skoniams, bet pabendravus su Estijos lietuviais supratau, kad taip yra ir kitose mokyklose bei darželiuose. Tad ši sriuba labai skaniai nukėlė mus  į sriubos ketvirtadienius.

Jei esat troškinių mėgėjai, tai ši sriuba tikrai patiks. Ji tiršta ir labai jaukiai sušildanti. Gaminant užtruksite gerą pusvalandį, o skonis nustebins gerąja prasme.

Ingredientai:

  • 500g parūkytų dešrelių,
  • Vidutinis svogūnas (arba poro balta dalis),
  • 1 žalioji paprika,
  • 1 vidutinio dydžio morka,
  • 2 skiltelės česnako,
  • 400g skardinė baltųjų pupelių pomidorų padaže,
  • 250ml sultino (tiks bet koks, aš naudojau jautienos),
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus,
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • šaukštas universalių miltų,
  • 1/2 arbatinio šaukštelio malto šalavijo,
  • Pjaustytų žalumynų.
  1. Puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite griežinėliais pjaustytas dešreles ir kepkite apie 5 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol apskrus.
  2. Sudėkite smulkintą svogūną, papriką, morką ir išspauskite česnakus. Pagardinkite druska ir pipirais, kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol svogūnas ir paprika suminkštės, maždaug 5 minutes.
  3. Pabarstykite viską miltais, išmaišykite, kad apsiveltų visa masė.  Maišydami troškinkite  1–2 minutes arba tol, kol ims kvepėti skrebučiais.
  4. Lėtai supilkite sultinį ir išmaišykite iki vientisos masės. Virkite, kol mišinys pradės tirštėti ir burbuliuoti, dažnai maišant, tada sudėkite šalavijus ir pupeles. Sumažinkite kaitrą ir virkite dar 15-20 minučių arba kol skoniai susijungs, retkarčiais pamaišydami.
  5. Patiekite karštą, apibarstę žalumynais su prancūzišku batonu arba skrebučiais.

Skanaus!

Kiti receptai