Figos – vis labiau atranda vietą lietuvių gaminamuose patiekaluose. Kai atsiranda jos prekybos centruose neatsispiriu ir aš nusipirkti vieną kitą.
Kadangi Kriaušių ir „Bri“ sūrio tarta buvo labiau nei sėkmingas atradimas, tai nusprendžiau šį receptą išbandyti kriaušes pakeisdama figomis.
Rezultatas tikrai gurmaniškas. Na o jei reiktų pasirinkti tarta su kriaušėmis ar su figomis, negalėčiau apsispręsti, tad dabar kepam abi kartu.
Ingredientai:
- 1 sluoksniuotos tešlos lakštas
- 70 g „Brie“ sūrio
- 2 vnt. figų
- 2 šakelės šviežio rozmarino
- Muskato riešuto
- 1 š. agavų sirupo
- 1 kiaušinio trynys (aptepimui)
- 1 š vandens
1. Sluoksniuotą tešlą atšildykite šaldytuve per naktį arba bent kelios valandos iki gaminimo.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
3. Tešlos lakštą dėkite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir lengvai pakočiokite. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
4. Tešlos lakšto vidų subadykite šakute palikdami maždaug 3cm rėmelį.
5. Supjaustykite „Brie“ sūrį plonais griežinėliais. Figas taip pat supjaustykite griežinėliais.
6. Išdėstykite sūrį ir figas „rėmo“ vidury, palikdami kraštą neuždengtą. Pabarstykite rozmarinais, muskato riešutu. Apšlakstykite agavų sirupu.
7. Išplakite kiaušinio trynį su vandeniu ir šepetėliu aptepkite likusį neuždengtą rėmelį.
8. Kepkite maždaug 20 minučių, kol „rėmelis“ gražiai išsipūs ir paruduos.
9. Patiekite dar šiltą.
Skanaus!