Jei gaminote mano „Vyšnių ir rikotos greituką” arba „Slyvų ir rikotos greituką” tai tikrai gaminsite ir šį „Štrudelį apsimetėlį”.
Tik šįkart jis labiau primins austriškąjį štrudelį, nes nusprendžiau, kad rikota ir obuoliai nelabai draugauja. Bet obuoliai labai skaniai dera su cinamonu, migdolais ar rome mirkytomis razinomis. Taigi viskas kaip ir su vyšnių ar slyvų pyragais – greitai ir skaniai.
Jums reikės:
- 0,5 kg obuolių
- 70 g cukraus
- 1 šaukšto citrinų sulčių
- 1 šaukštelio cinamono
- 1 kiaušinio aptepimui
- Pakuotės „Mantinga” sluoksniuotos bemielės tešlos
- Cukraus pudros apibarstymui.
Jei norite prabangesnio varianto galite obuolių masę paskaninti pakepintais džiūvėsėliais – jie priduos paslaptingo traškumo (80 g maltų džiūvėsėlių + maždaug 50 g sviesto). Arba rome mirkytomis razinomis ( 50 g razinų +3 šaukštai romo (galima keisti brendžiu arba vandeniu)). Tiks ir migdolų drožlės (apie 50 g) ar apelsino žievelės. Žodžiu viskas pagal Jūsų fantaziją ir norus.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais arba kubeliais, apšlakstykite citrinų sultimis, sudėkite pasirinktus priedus. Atšildytą tešlą truputį pakočiokite į visas puses. Per vidurį dėkite įdarą ir viską gražiai sulankstykite(žr. nuotraukas). Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite apie 25min. iki 180C įkaitintoje orkaitėje. Prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra. Labai skanu su vaniliniais ledais!Skanaus!!!