Šiandien pas mus garuoja Rikotos pyragas su vyšniomis ir šokoladu, be glitimo!!!
Ir tai yra pyragas, į kurį sudėjau visus savo pamąstymus ir skonius, to koks turi būti mano tobulas pyragas su vyšniomis. Tiesa sakant pyragų aš nemėgstu. Vieninteliai pyragai, kuriuos tikrai mėgstu yra obuolių. Bet šįkart buvo pyragas ir man jis gavosi tiesiog tobulas.
Viskas prasidėjo nuo to, kad viename iš prekybos centrų, visai netikėtai radau, niekad nematytus, burnočių miltus. Burnočių miltai pasirodo labai tinka pyragams, makaronams, sriuboms, padažams ir netgi vietoje džiūvėsėlių. Ir tai yra tai, ko ilgai ieškojau atsisakius glitimo. Ir svarbiausiai, rezultatas pranoko lūkesčius. Pyragas gavosi ir lengvas ir ganėtinai purus (turint minty, kad vyšnios ir šokoladas lengvumo tikrai nepriduoda). Dabar laukia dar daug kepinių, kuriems netiko migdolų, ryžių ar kukurūzų miltai. Bandysiu panaudoti ir vietoje džiūvėsėlių. Bet grįžtant prie pyrago. Tai lengvas ir greitai paruošiamas pyragas, žinoma jei vyšnios jau yra be kauliukų ir pasiruošusios laukia debiuto. Šis pyragas nuostabiai dera su puodeliu kavos arba su ledais.
Taigi Jums reikės:
- 150g burnočių miltų (iš jų 1 šaukštas šokolado apvoliojimui) galite naudoti ir kitus mėgstamus miltus
- 3 kiaušinių
- 250g rikotos sūrio
- Pusės šaukštelio kepimo miltelių
- 100g juodojo šokolado
- 150g cukraus
- 300g vyšnių be kauliukų
- 70g sviesto (plius sviesto formai patepti)
- Cukraus pudros ir vyšnių papuošimui
- Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Šokoladą susmulkiname ir apvoliojame viename šaukšte miltų. Tokiu būdu kepant šokoladas pasiskirstys tolygiai ir nenusės ant dugno.
- Kiaušinius išplakame su cukrumi iki baltumo. Dedame rikotos sūrį. Pilame išlydytą sviestą ir viską išmaišome iki vientisos masės.
- Atskirame dubenyje burnočių miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį supilame į skystąją masę. Įmaišome šokoladą ir vyšnias.
- Viską pilame į sviestu išteptą formą ir kepame apie 35-40 min.
Skanaus!!!