Jei kas paklausų kokia mano mėgstamiausia spalva, nei negalvodama atsakyčiau, kad RAUDONA. Dievinu ir raudonos spalvos maistą: burokėlius, avietes, arbūzus, rabarbarus, ridikėlius.
Raudonos spalvos maistas gerai veikia imuninę sistemą, atkuria energetiką, padeda pakelti tonusą. Šios spalvos maisto produktai suteikia organizmui energijos, valo kraują ir gerina jo sudėtį, stiprina imuninę sistemą. Maža to, toks maistas šildo, skatina pozityviai žvelgti į pasaulį, tvirtai stovėti ant žemės. Raudoname maiste paprastai būna daug geležies, dalyvaujančios kraujodaros procese ir aprūpinančios ląsteles reikiama energija.
Raudonas maistas – likopenų šaltinis. Šie antioksidantai suteikiantis maisto produktams raudoną spalvą, neutralizuoja laisvuosius radikalus, tad saugo nuo vėžinių susirgimų bei rūpinasi odos apsauga nuo žalingo aplinkos poveikio bei senėjimo, saugo odą nuo kenksmingo ultravioletinių spindulių poveikio. Šios spalvos produktuose esantis antocianinas mažina širdies ligų riziką, gerina atmintį, stimuliuoja kepenų bei inkstų veiklą. Flavonoidai, kurių itin daug braškėse bei trešnėse, stiprina kapiliarus.
Vartodami raudonos spalvos produktus atminkite: jie sukelia alkio pojūtį. Tad jeigu jūsų tikslas – atsikratyti kilogramų, nepiktnaudžiaukite raudonais produktais.
Visus įmanomus raudonus maisto produktus tektų vardyti labai ilgai. Svarbiausia, atminkite, kad šie produktai dar ir padeda atsikratyti per dieną sukauptos neigiamos energijos, blogos nuotaikos, depresijos, o kai kuriais atvejais netgi padeda kovoti su uždegiminiais procesais.
Raudoni produktai: raudonosios paprikos, čili pipirai, mėsa, burokėliai, pomidorai, vyšnios, arbūzai, braškės, spanguolės, rabarbarai, avietės, pupelės, trešnės, ridikai, raudonieji serbentai, paprika, granatai, raudonasis vynas, vynuogės, ir kt.