Citrininiai sausainiai su levandomis

Tai netikėto, įdomaus ir gaivaus skonio citrininių sausainių su levandomis receptas. Jei levandų nemėgstate, jų kvapas jus erzina, levandų tiesiog nedėkite – bus gaivaus skonio citriniais sausainiai, puikiai praskaidrinantys apniukusį vasaros rytą prie puodelio kavos.

O jei levandas tiesiog dievinate, nepraleiskite progos, kol dar pats levandų žydėjimas pasigaminti šių sausainių, nes levandos šiems sausainiams suteikia šiek tiek saldaus, pikantiško ir netikėto skonio.

Receptas labai paprasta, pasigaminsite per mažiau nei valandą, o citrinų gaiva su lengvu levandų prieskoniu tiesiog užburs.

Jei stengiatės vartoti kuo mažiau cukraus, galite negaminti glazūros. Sausainiai skanūs ir be jos. Ir nors labai abejojau kaip bus su levandomis, ar nebus jos viską užgožiančios ir aitraus skonio, rezultatas nenuvylė. Levandos suskamba švelniu, kažkur pažįstamu skoniu. Valgai ir nesupranti kas čia tokio įdėta. Ypatingai skaniai sausainius išsidalino vaikai. Mamai teliko mėgautis kava su spėtais nugvelbti sausainiais.

Ingredientai

  • 250g miltų
  • 150g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 100g kambario temperatūros sviesto
  • 0,5 arbatinio šaukštelio smulkintų levandų žiedų
  • 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Pusės citrinos sultys
  • Vienos citrinos plonai nutarkuota žievelė
  • Vanilinio cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • Citrinų glazūra
  • Apie 150g cukraus pudros
  • 1 citrinos sulčių
  • Pusės citrinos žievelės
  • Levandų žiedų


Jei naudosite džiovintus levandų žiedus, galite susmulkinti virtuviniu kombainu. Galima puošti ir šviežiais žiedais, skonis bus intensyvesnis, tad nepadauginkite.

Sausainių gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Dubenyje išmaišykite sviestą ir cukrų iki purios masės. Kiaušinį išplakite su vaniliniu cukrumi. Viską sumaišykite kartu. Sudėkite druską, supilkite citrinos sultis, sudėkite nutarkuotas citrinos žieveles (turi būti tik geltonoji dalis, jei pateks baltoji žievelės dalis sausainiai gali apkarsti), levandų žiedus (jei naudojate).

Miltus išmaišykite su kepimo milteliais. Po truputį įsijokite miltus į bendrą masę ir viską gerai iš pradžių išmaišykite, vėliau išminkykite. Tešla turi nelipti prie rankų, bet būti ganėtinai minkšta. Jei limpa prie rankų, įdėkite papildomai miltų.

Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite tešlai bent 5 minutes pailsėti.

Padalinkite tešlą per pusę. Pabarstykite darbinį paviršių miltais. Tešlą iškočiokite maždaug 5 mm storio. Supjaustykite norimo dydžio ir formos sausainius. Geriausia tiks kvadratai arba stačiakampiai.

Sausainius sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, ir kepkite 10-12 minučių, kol gražiai lengvai parus.

Kol sausainiai kepa, pasiruoškite glazūrą.

Cukraus pudrą, citrinos sultis ir citrinos žieveles išmaišykite. Turi būti tąsi, bet ne tiršta masė. Jei masė skysta (viskas priklausys nuo citrinos dydžio), pridėkite papildomai cukraus pudros.

Dar šiltus sausainius panardinkite į glazūrą ir apibarstykite levandomis. Jei neturite šviežių žiedų, tiks ir džiovintos. Jei jūsų glazūra pradeda kietėti kol dar mirkote sausainius, galite ją 10 sekundžių įdėti į mikrobangų krosnelę, kad šiek tiek sušiltų.

Skanaus!!!

Kiti receptai